18 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 12, 2024

Cèsar Puig prepara el judici de la seva vida

Cèsar Puig, en una imatge recent a Tarragona. Foto: Ricard Lahoz.

A ell també l’acusen de rebel·lió. La Fiscalia vol que compleixi una pena d’11 anys de presó. El vallenc Cèsar Puig és un dels membres de la cúpula del departament d’Interior que serà jutjat per l’Audiència Nacional, un cop acabi el judici que aquest dimarts arrenca al Tribunal Suprem contra els líders polítics i socials de l’independentisme.

 

“Estic preocupat, és clar”, diu sense embuts al FET a TARRAGONA. “Però potser una mica més tranquil que ho estarien altres en la meva situació, perquè la feina d’advocat em permet analitzar el procediment judicial en clau professional”. L’advocat Puig treballa al Gabinet Jurídic de la Generalitat mentre prepara la seva defensa amb l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas, també representant del president Puigdemont.

A L’EXSECRETARI D’INTERIOR EL JUTJARAN A L’AUDIÈNCIA NACIONAL ACUSAT DE REBEL·LIÓ

Calcula que el judici contra ell en qualitat d’exsecretari general d’Interior; l’exmajor del Mossos, Josep Lluís Trapero; l’exdirector general de la policia, Pere Soler; i la intendent Teresa Laplana, començarà a principis d’estiu o al setembre. Llavors, probablement, ja coneixerem la sentència del Suprem. “Serà dura”, avisa. “Però el tribunal el viurà amb incomoditat i la transmissió televisiva serà un factor clau, positiu per a les defenses”, assegura.

 

Ara bé, no amaga que la situació de presó preventiva dels processats pel Suprem (Junqueras, Forcadell, Bassa, Rull, Turull, Romeva, Forn, Cuixart i Sànchez) suposarà un problema afegit greu a l’hora d’articular la defensa, per les dificultats en la relació advocat-client i pel cansament que provocaran els trasllats diaris. Si programen sessions més de 3 dies per setmana, serà “una barbaritat”.

QUI VA SER DELEGAT DEL GOVERN A TARRAGONA PREVEU UNA SENTÈNCIA “DURA” DEL SUPREM ALS LÍDERS INDEPENDENTISTES

En relació a allò que l’afecta directament, Cèsar Puig considera que l’Audiència Nacional no és competent per jutjar l’excúpula d’Interior, però assumeix que els seus recursos no tiraran endavant. Així que, curiosament, la presidenta de la sala que jutjarà Puig és una magistrada, Concepción Espejel, que els anys 1986 i 87 va ser jutge de primera instància i instrucció a Valls (la localitat de naixement i residència de l’exsecretari d’Interior), i després va exercir a l’Audiència de Tarragona, on va arribar a ser presidenta de la sala segona.

 

Espejel, casada amb un coronel de la Guàrdia Civil, va ser apartada del judici del cas Gürtel per l’afinitat que se li atribueix amb el PP. I un dels fiscals de la sala, Pedro Rubira, ha qüestionat “la imparcialitat i serenitat” dels tribunals catalans per jutjar els líders independentistes. Això, ha vingut a dir, només es pot jutjar a Madrid.

 

El moment és summament delicat. Les emocions estan a flor de pell. Els tres mesos de declaracions al Suprem provocaran un fort impacte a la societat catalana. En aquest context, l’exdelegat del Govern a Tarragona Cèsar Puig afronta el judici de la seva vida.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here