8.1 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

No hi ha feines d’homes

Laura Molero al pantalà de Repsol. Foto: David Oliete.

Descarregar tones de moresc d’un vaixell des de trenta metres d’alçada amb una grua gegant, conduir un camió, controlar la navegació a tota la costa tarragonina, buscar les millors solucions tècniques al pantalà i supervisar inversions milionàries a la refineria, o agafar el relleu en la direcció de l’empresa familiar. Dones treballant en mons d’homes. Ho fan amb naturalitat, reivindicant la igualtat de gènere a la feina, trencant prejudicis i lluitant contra qualsevol forma de discriminació i paternalisme.

Laura Molero és tècnica d’operacions a Repsol i treballa per millorar el funcionament del pantalà

Al número 33 del FET a TARRAGONA publiquem el perfil professional de sis dones. Una d’aquestes protagonistes és Laura Molero, tècnica d’operacions a la petroquímica.

 

Treballa per millorar i optimitzar el funcionament del pantalà de Repsol a Vila-seca (Tarragonès) des del seu despatx, amb vistes a l’impressionant entramat de canonades que condueixen els productes petroquímics que descarreguen o carreguen cada setmana desenes i desenes de vaixells. Va començar amb només vint-i-dos anys des de baix de tot, treballant a torns a la refineria, en un món molt masculí. “El torn uneix molt”, destaca.

 

Sent dona i tan jove, abans va haver de guanyar-se la confiança de tothom. “Els meus companys de feina haurien pogut ser els meus pares, i van ser els meus mestres. Jo tenia ganes d’aprendre i ells d’ensenyar, i en vaig aprendre molt, professionalment i humanament”, recorda. Té quaranta-dos anys i és mare, i està orgullosa del camí recorregut.

“Al principi em sentia molt observada per ser dona i jove, però no he patit mai cap discriminació”

Enginyera tècnica agroalimentària (URV), es va formar a l’Escola d’Enologia. Els vins són ara una “passió”, però no una feina. Un curs d’operador de planta va capgirar el seu full de ruta professional. Quan van començar eren poques dones, però ara la situació ha canviat. “Em sentia més observada pel fet de ser dona i jove, sense experiència. Sempre m’he autoexigit molt”, explica.

 

Laura Molero es mou pel pantalà com si fos al pati de casa. A la taula del seu despatx, un gran plànol amb la distribució de les canonades i tota la instal·lació. Ella la té al seu cap. Dossiers i més dossiers. “No és una feina monòtona, treballem en projectes i inversions de millora diferents”, resumeix.

 

Es defineix com a “molt feminista” i destaca la necessitat de reivindicar la igualtat entre homes i dones a la feina. “No he patit el sostre de vidre, no he patit cap discriminació fent la meva feina”. Segueix amb ganes d’aprendre i créixer, tot i que ara s’està adaptant al pantalà, on va arribar fa poc més d’un any procedent de la refineria. “He sortit fora de l’àrea de confort”. Parla clar i sap perfectament què vol. “He agafat característiques dels homes, soc molt directa”.

(…)

Aquest fragment forma part d’un reportatge molt més ampli que publiquem al número 33 del FET a TARRAGONA. La revista ha tingut una gran rebuda i s’ha exhaurit als punts de venda.

Per això et convidem a fer-te subscriptor del FET. Rebràs puntualment a casa totes les revistes i podràs participar de les activitats culturals que organitzem al llarg de tot l’any.

Subscriu-te al FET 

Ja som més de 630 amics i amigues. T’hi vols afegir?

 

Esteve Giralt
Esteve Giralt
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here