Advertisement
11.1 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 8, 2023

Unes jornades d’estudi en memòria de l’obra de Jordi Tiñena

 

Imatge d’arxiu de Jordi Tiñena.

L’any 2014, en una entrevista produïda per l’associació Escriptors del Camp de Tarragona (ESCAT), Jordi Tiñena era preguntat pel secret d’una bona novel·la. “No hi ha un únic secret. N’hi ha més d’un. El primer de tots és que l’escriptor estigui a gust amb la història que dibuixa amb paraules”, responia ell. Els qui el van conèixer i tractar han explicat, en intervencions recents, que, per a Tiñena, escriptura i plaer eren inseparables.

Tiñena va morir el passat 23 de març de 2018, però ha deixat un llegat, com a escriptor i com a catedràtic de secundària, que la ciutat havia de reivindicar. És per aquest motiu que, del dimarts 19 al divendres 22 de febrer, la Universitat Rovira i Virgili (URV) organitza, per mitjà de la Càtedra Josep Anton Baixeras, unes jornades d’estudi dedicades a la seva obra literària i pedagògica.

L’escriptor defensava la literatura com “una manera d’explorar la vida”

Les jornades s’iniciaran aquest dimarts, a les 19 hores, al saló de plens de l’Ajuntament de Tarragona, amb la conferència “L’obra de Jordi Tiñena i la literatura universal”, de la també escriptora Margarida Aritzeta. Els programa d’actes complet de l’esdeveniment —que s’ha modificat per tal de respectar la convocatòria de vaga general del pròxim dijous— es pot consultar en el següent web. Les ponències, que no sobrepassaran els 30 minuts, serviran per donar a conèixer diferents facetes de Tiñena, que l’any 1994 va guanyar el Premi Ciutat d’Alzira amb la novel·la Un dia en la vida d’Ishak Butmic, i el 1998 el Premi Pin i Soler de narrativa amb l’obra Dies a la ciutat, i que ens els darrers anys va escriure una sèrie d’articles lúcids sobre qüestions polítiques en aquest mateix digital.

Llicenciat en Filologia Hispànica i Filologia Catalana, i professor de l’Institut Campclar de Tarragona, Tiñena es va ocupar també d’una dotzena de versions i edicions dels textos més importants de la literatura catalana medieval i de la novel·la històrica romàntica. Una de les seves principals inquietuds va ser “despertar la literatura” entre els més joves. Tiñena tenia clar que “la literatura és una manera d’explorar la vida”. Aquesta setmana, els estudiosos continuaran el camí explorant la seva obra.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here