18 C
Província de Tarragona
Dimarts, juny 11, 2024

Josep Poblet, centrecampista de la política amb mirada llarga

Josep Poblet, a l’entrevista al programa ‘Tribuna Tarragona’. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

“Mantenir-me a la mateixa posició, fent polítiques centrades i no des dels extrems, m’ha donat sempre bons resultats”. I aquí està Josep Poblet, 32 anys després, fidel als principis, dominant el centre del tauler polític amb mirada llarga i sense moviments bruscos, al marge de les conjuntures que van canviant.

 

Plega Poblet. Plega un tipus de polític que es trobava molt confortable en aquella època de l’anomenat oasi. Plega un dirigent d’un espai polític abans tranquil i dominant i ara tensionat i dividit. Plega Poblet perquè se sent incòmode jugant pels extrems. Plega un líder que, amb clars i obscurs, és referent indubtable del territori i d’una manera de fer.

EL DIRIGENT DEL PDECAT DIU QUE DEIXARÀ EL PARTIT SI S’INTEGRA A LA CRIDA

Gira de comiat de Josep Poblet. Aquesta setmana ha passat pel ‘Tribuna Tarragona’ de Ràdio Ciutat i FET a TARRAGONA i ha demostrat que manté intactes formes i fons, expressions i continguts.

 

Plega Poblet de l’activitat política i deixa ben clar que marxarà del PdeCAT si el partit s’integra a La Crida, el moviment impulsat per Carles Puigdemont i Jordi Sànchez. “Els països avancen a partir de grans consensos”.

 

Plega Poblet reconeixent que el “preocupa” el rumb de l’espai postconvergent, i reivindicant que cal ser fidel a aquell esperit fundador: “fer polítiques de progrés, que pensen en les persones, la modernització del país i un desenvolupament econòmic sostenible”. I per si algú no ho té clar, remata: “Això no es pot fer des de la radicalitat i els extrems”.

EL PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ RECLAMA FER POLÍTICA “NO DES DE LA RADICALITAT I ELS EXTREMS”

A Tarragona ciutat Poblet deixa -després de 12 anys al capdavant de la Diputació- dos ‘regals’ saborosos: la transformació de l’antiga plaça de toros en la TAP i el projecte de la Savinosa. El primer ja és una realitat que “dona notorietat i projecció internacional a la ciutat i suposa un motor econòmic indiscutible”. Una dada: cada any, es calcula que l’impacte de la TAP és superior als 6 milions d’euros.

Poblet parla, entre d’altres temes, de la Savinosa i l’impacte de la Tarraco Arena Plaça. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

El segon ‘regal’ és de final de curs: la Savinosa obre una nova etapa si l’ajuntament ara és capaç de tirar endavant amb eficiència i celeritat la tramitació per modificar el POUM. La proposta final permet fins a 17 usos.  Ja de sortida de la vida pública, Poblet diu que va somiar amb presentar la candidatura de la Savinosa a l’Agència Europea del Medicament, però no va veure “ni l’escletxa ni l’oportunitat política del moment”.

 

Fins a l’estiu, el president de la Diputació treballarà per deixar encara més fondes les bases del projecte de la regió del coneixement Catalunya sud. Una iniciativa de futur, basada en la competitivitat, el coneixement  i la innovació, i que demostra la mirada llarga i estratègica d’un polític amb lideratge territorial. Un Josep Poblet difícil de substituir.

 

AQUÍ TENIU EL PROGRAMA SENCER AMB L’ENTREVISTA I LA POSTERIOR TERTÚLIA AMB ELS PERIODISTES FRANCESC DOMÈNECH I ROBERTO VILLARREAL:

https://rctgn.cat/poblet-si-el-pdecat-sadhereix-a-la-crida-marxare/

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here