11.1 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

‘Amb ulls ganxets’: unes eleccions de pel·lícula

Façana de l’ajuntament de Reus. Foto: Reus.cat

Benvolgut director,

A Reus ens hem carregat el festival de curtmetratges, potser perquè amb el que passa a l’Ajuntament ja en tenim prou, de pel·lícules. Sovint són comèdies, altres cops fan por. I amb unes eleccions a l’horitzó, els nostres representants tiren d’enginy per fer els més peculiars i efectistes girs argumentals. Tenim un alcalde que sembla el xèrif de Solo ante el peligro; un líder, el de Cs, que no diu ni piu del seu futur, com si d’una estrella del cinema mut es tractés; i un grup, el de Vox, que vol treure el caparró al ple i que recorda altres temps. Els del NO-DO, de fet.

 

Anem a pams. Que com està, el batlle Pellicer? No t’ho sé dir pas, estimat amic. Encara s’ha de fer públic si anirà a les eleccions amb el PdeCAT, Junts x Reus, la Crida, o el Pellicat. Per ara, se’l veu a ell, a ell, i a ell, a les fotografies. L’altre dia, per cert, va fer una roda de premsa per als nois de la premsa per anunciar que les obres de la plaça de la Sang han arribat a la meitat. Suposo que en prepararà una altra quan ja hagin arribat al 75%. O al 80%.

A tres mesos de les eleccions municipals, repassem amb ironia la situació política de Reus

La ciutat, a banda, la té de cap per avall. Que no, home! Que no és per aconseguir vots, que es veu que ara és quan s’han pogut tirar endavant les obres per motius burocràtics i pressupostaris! Malpensat…

 

Qui l’acompanyarà, a la llista? Doncs diuen que la terremotu Caelles serà la número 2. Per tant, el vermut està garantit. I els events. La cultura, ja no ho tinc tan clar. Qualsevol diria que els de l’oposició ja s’haurien de moure per combatre l’alcalde, però per ara fa l’efecte que el més calent és a l’aigüera. El PSC ha tirat l’ham per si els d’Esquerra piquen, que amb la cosa aquesta d’eixamplar la base volen parlar amb tothom. Fer república, en tot cas, ja la farem més endavant.

 

La CUP, per part seva, sembla haver recuperat aquell punt de mosca collonera d’abans i ha carregat contra la poca transparència del batlle a l’hora de triar i nomenar els seus càrrecs de confiança.

 

I els de la plaza Colón? Doncs mira, el PP anar fent, a la seva. Votar-los, a Reus i al país, s’ha convertit gairebé en una qüestió de fe. Pel que fa a Ciutadans, se suposa que el portaveu Juan Carlos Sánchez es veu capacitat per fer un projecte que el permeti “sortir a guanyar”, segons ha apuntat en reiterades ocasions als mitjans locals.

 

Tot dependrà del que digui Madrit, però, perquè a la casa taronja els municipis són poca cosa, i el que de debò importa és el PODER en majúscules al Congrés. Si els regidors reusencs segueixen l’exemple de l’Arrimadas, des del nostre aeroport poden plantar-se aviat a Charleroi i trucar un Uber per plantar-se a Waterloo en tres quarts d’hora. Que deixin parlar la Pepa Labrador, sisplau, si fan l’excursió. Títol de la pel·lícula? Un día de furia.

Ben electoralment,

Ganxet emmascarat

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here