22.4 C
Província de Tarragona
Dilluns, juny 17, 2024

Tarragona ‘fabrica’ els líders catalans de l’espanyolisme

Lorena Roldán fa dues setmanes al programa ‘Tribuna Tarragona’. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

“Tenim per temps Inés Arrimadas fent política a Catalunya, ella va ser la guanyadora de les últimes eleccions. N’aprenc molt al seu costat i no em plantejo cap altre escenari”. Lorena Roldán, diputada tarragonina per Ciutadans, responia així fa només dues setmanes la meva pregunta “Aspira a ser la successora d’Arrimadas?” al programa ‘Tribuna Tarragona’, i deia sentir-se afalagada pel meu comentari.

 

Quinze dies després, els fets han desmentit les paraules de Lorena.  L’encara cap de l’oposició a Catalunya s’anirà a fer política a Madrid al costat d’Albert Rivera i la tarragonina es prepara per succeir Arrimadas al faristol del Parlament i a tots els escenaris on l’ha acompanyat els darrers temps de número 2 o 3. El més recent, Waterloo, diumenge passat, on totes dues van protagonitzar l’acte  llampec davant la Casa de la República.

Els tarragonins Lorena Roldán i Alejandro Fernández es disputaran el vot unionista a Catalunya

Alumna avantatjada d’Arrimadas, la diputada de Tarragona seguirà amb tota probabilitat la manera de fer política de Ciutadans: cartellets del 155 i bandera espanyola al saló de plens; declaracions enginyoses destinades a les televisions amigues; cops d’efecte amb molta imatge i nul contingut, i visites a petites localitats on no tenen base electoral buscant la provocació per cridar ‘Libertad!’.

 

Amb l’ascens de Lorena Roldán, els dos líders polítics catalans de l’espanyolisme són nascuts a Tarragona. Una dada significativa, que no és casualitat i no hauria de passar desapercebuda. La jove advocada criada entre Parc Riuclar i L’Albada es disputarà el vot unionista amb Alejandro Fernández, fill de Sant Pere i Sant Pau. El constitucionalisme al Parlament tindrà, doncs, accent tarragoní.

Alejandro Fernández amb els seus companys del grup municipal del PP a Tarragona, al carrer Miguel Angel Blanco. Foto: PP Tarragona.

Amb les cites electorals del 28 d’abril i el 26 de maig, Roldán (Cs) i Fernández (PP) lluitaran per l’hegemonia de l’espai espanyolista a Catalunya. D’entrada, Ciutadans té millors perspectives en les dues convocatòries: acaba de col·locar Arrimadas al capdavant de les eleccions generals, i a Tarragona està en fase ascendent amb el grup que lidera Rubén Viñuales.

Ciutadans té millors perspectives que el PP a les eleccions generals i a les municipals de Tarragona

Per contra, el PP encara no té un cap de llista potent per a les generals a Catalunya, mentre a Tarragona sembla viure una etapa descendent amb el grup que dirigeix José Luis Martín i que forma part del govern local al costat de Ballesteros. L’absència d’Alejandro a la plaça de la Font es notarà molt a les eleccions municipals.

 

En clau catalana, hi ha un abisme entre els 36 diputats de Ciutadans i els 4 escons del Partit Popular. Aquesta diferència potser explica que l’estil agressiu i provocador del partit taronja dels últims anys s’hagi encomanat al seu rival. Caldrà veure si els dos polítics tarragonins escenifiquen al Parlament un discurs i una escenificació similars o si bé Alejandro busca desmarcar-se’n. Però segur que la competició es mantindrà per saber qui és més radical i qui aplica primer i més dur el 155.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here