24.3 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

Cèsar Puig: “A dia d’avui és impossible la condemna per rebel·lió”

Cèsar Puig, a la dreta, al programa Tribuna Tarragona. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Cèsar Puig, acusat de rebel·lió per l’Audiència Nacional, ha rebut els darrers mesos mostres individuals de suport de polítics de Tarragona de gairebé totes les forces de l’arc parlamentari, també del PP, i fins de tot de persones del ministeri de l’Interior. Rebre aquests missatges resulta “reconfortant”, però Puig reconeix tenir una “espina clavada”: li dol que el seu col·legi d’advocats, el de Tarragona, no l’hagi trucat o no l’hagi adreçat una mínima mostra de suport.

 

Serè, tranquil i ferm, però també preocupat per la seva situació processal, l’advocat i polític vallenc ha estat el protagonista del programa ‘Tribuna Tarragona’ d’aquesta setmana. Per a l’exsecretari general del departament d’Interior de la Generalitat, la fiscalia de l’Audiència Nacional demana 11 anys de presó, la mateixa pena que per a l’exmajor dels Mossos, Josep Lluís Trapero, en una causa diferent a la que s’està jutjant aquests dies al Tribunal Suprem.

L’EX SECRETARI D’INTERIOR SERÀ JUTJAT PER L’AUDIÈNCIA NACIONAL DESPRÉS DE LA SENTÈNCIA DEL SUPREM

No sé de què m’acusen. Se suposa que jo havia de fer alguna cosa per impedir el referèndum, però entre les meves funcions d’aquell moment no hi havia el comanament dels Mossos”, assegura davant del micròfon. “Tot i que ho he explicat un munt de vegades, a la fiscalia no han entès o no han llegit els meus escrits. M’atribuixen uns fets que legalment no podia fer: dictar ordres als Mossos. M’assimilen a un  secretari d’Estat, però la fiscalia no s’ha llegit cap decret de la Generalitat”, afegeix.

Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Escoltar el testimoni en viva veu de Cèsar Puig resulta commovedor i al·lucinant. Al llarg de gairebé mitja hora al programa que coproduïm Ràdio Ciutat de Tarragona i FET a TARRAGONA, l’ex secretari d’Interior relata aquells mesos, qualifica d’“il·lògic” la separació dels procediments judicials en diferents jutjats i n’avança un risc: que el seu futur depengui també de la sentència del Tribunal Suprem, perquè el seu judici anirà més tard.

PUIG LAMENTA LA FALTA D’UNA MOSTRA DE SUPORT DEL COL·LEGI D’ADVOCATS DE TARRAGONA

“Si el Suprem dona per provat uns delictes -exclama- serà molt difícil que després l’Audiència Nacional en digui una altra cosa. I nosaltres encara no ens haurem pogut defensar”. Per això, Puig recorda que la jutge instructora Carmen Lamela primer els processa per sedició i ara els fiscals els acusen de rebel·lió. “La violència que apreciï el Suprem se’ns encomanarà a nosaltres”, preveu l’ex delegat del Govern a Tarragona.

 

Cèsar Puig segueix amb atenció el judici del Suprem i al llarg de l’entrevista té arguments per refusar les declaracions dels responsables polítics del govern espanyol del PP que ja hi han declarat com a testimonis. I en qualitat de jurista, avança:  “Em consta molt creure que la sentència estigui escrita. Amb el que hi ha ara, és impossible la condemna per rebel·lió i sedició”. Per a més endavant, espera que el Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg constati una “instrucció plegada d’irregularitats”.

 

Aquí podeu veure l’entrevista íntegra, on parla del seu estat personal, del calendari del judici a l’Audiència Nacional, els arguments de defensa i el paper dels atemptats de Barcelona i Cambrils. També respon arguments de la fiscalia al Suprem com les “armes de guerra” destinades als Mossos o el paper de la policia de la Generalitat el dia 1 d’octubre:

 

https://rctgn.cat/puig-els-cops-destat-son-clandestins-i-no-sexpliquen/

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here