11.1 C
Província de Tarragona
Dissabte, desembre 10, 2022

Com treure les mercaderies de l’estació de Tarragona

Un tren Alvia de passatgers, a la dreta, i un tren de mercaderies, a l’esquerra. Una escena que es veu cada dia a l’estació de Tarragona. La imatge està presa la setmana passada. Foto: Ricard Lahoz.

El futur govern de l’Estat, que es configuri a partir dels resultats electorals del proper diumenge, tindrà sobre la taula reivindicacions recurrents de Tarragona en matèria d’infraestructures. Recurrents perquè apareixen de tant en tant i no s’acaben de desencallar.

 

N’hi ha una que ha tornat a aparèixer amb força: la creació d’una plataforma, coincidint amb les obres del tercer fil ferroviari al tram de Tarragona a Sant Vicenç de Calders, ha suposat que el debat sobre el pas de mercaderies pel territori agafi una nova embranzida.

CONVOCATS ELS PARTITS POLÍTICS A UN ACTE PER GARANTIR LA PROVISIONALITAT DEL TERCER FIL

 

En aquest context, la plataforma ‘Mercaderies per l’interior’ prepara pel proper dijous 2 de maig una taula rodona amb les formacions polítiques amb representació municipal per aclarir com es pot garantir la provisionalitat del tercer fil i que en un futur no massa llunyà les mercaderies circulin fora dels nuclis urbans.

 

L’acte, que tindrà lloc al Teatret del Serrallo a partir de les 19 hores, es convoca en una data en què ja es coneixeran els resultats de les eleccions generals del 28 d’abril i abans que arrenqui la campanya de les municipals del 26 de maig.  La plataforma vol conèixer de primera mà quines accions creuen els partits que s’han de fer per impulsar els estudis i els projectes necessaris per traslladar el pas de mercaderies per l’interior de la comarca.

LA TAULA RODONA TINDRÀ LLOC DIJOUS 2 DE MAIG A LES 19 HORES AL TEATRET DEL SERRALLO

Els participants en la taula rodona seran Josep Maria Milà, actual regidor de Territori de l’Ajuntament (PSC); Laura Castel (ERC), Dídac Nadal (Junts per Tarragona), Carla Aguilar (En Comú Podem), José Luis Martín (PP), Francisco Domínguez (Ciutadans) i Sergi Saladié (CUP).

 

L’objectiu de la plataforma presentada en públic el passat 1 d’abril és acabar al més aviat possible a la imatge que recull la foto que acompanya aquest article i que es repeteix a diari a l’estació de Tarragona: el pas de combois de mercaderies (en alguns casos, perilloses) al costat dels trens de passatgers.

Presentació de la plataforma ‘Mercaderies per l’interior’ el passat 1 d’abril. Foto: Ricard Lahoz.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here