Advertisement Advertisement Advertisement
21.5 C
Província de Tarragona
Dilluns, maig 23, 2022

Carla Aguilar: “Volem un urbanisme feminista”

Carla Aguilar, cap de llista d’En Comú Podem Tarragona, abans de l’entrevista al programa ‘Tribuna Tarragona’. Foto: Ràdio Ciutat.

Carla Aguilar Cunill és la jove cap de llista d’En Comú Podem Tarragona que s’estrena en una campanya electoral. Amb l’objectiu de ser “decisius” en el proper mandat a l’Ajuntament, Aguilar ha repassat alguns punts centrals del seu programa al ‘Tribuna Tarragona’, l’espai d’entrevistes polítiques que coproduïm Ràdio Ciutat i FET a TARRAGONA.

La candidata d’En Comú Podem prioritza “un canvi de gestió” a l’ajuntament de Tarragona

L’espai polític que representa va obtenir diumenge passat a les eleccions generals més de 9.000 vots a la ciutat, però fa quatre anys es van quedar en els 2.800 que van donar un únic escò a Arga Sentís, en representació d’IC-Esquerra Unida i Alternativa. Als ‘comuns’ els agradaria millorar els resultats del 2015, conscients que el seu futur passa, si els números surten, per condicionar un govern progressista a la plaça de la Font.

 

Sota el lema ‘Guanyem una nova Tarragona’, s’expressa la voluntat d’un canvi de gestió en profunditat, que ajudi a resoldre els principals problemes i reptes de la ciutat. Aguilar parla d’una “nova manera de treballar a l’ajuntament que faci realitat les enormes potencialitats de Tarragona i es noti en el dia a dia de les persones”. Això també inclou “més honestedat i transparència”.

Reclamen uns consells de districte que puguin decidir on van a parar les inversions de cada barri

La cap de llista d’En Comú Podem -procedent del col·lectiu Fridas– parla d’un “urbanisme feminista”, un concepte que planteja que la ciutat es pensi des de la necessitat de tenir uns espais infantils ben conservats, zones verdes accessibles, residències per a la gent gran adients…, menys cotxes i més persones, cosa que vol dir voreres amples i còmodes i millor manteniment de l’espai públic.

 

L’urbanisme dels comuns, d’altra banda, no vol més zones de creixement i sí barris més compactes, sense solars i pisos buits. Un altre punt essencial del seu programa són els Consells de districte, que han de ser uns “òrgans participatius i decisoris”, formats per les associacions de veïns i totes les entitats culturals i socials de cada zona, que tinguin capacitat real d’incidència a l’hora de determinar on van a parar les inversions.

 

Són una alternativa al govern de Ballesteros?, li pregunto. I Carla Aguilar respón: “Som una alternativa a la forma de gestionar de l’alcalde, però volem evitar un altre govern municipal de dretes. Volem altres majories. No aspirem a ser crossa de ningú, pretenem liderar una nova etapa”.

 

Habitatge, neteja, mobilitat i cultura són altres temes que abordem al llarg del ‘Tribuna Tarragona’ amb Carla Aguilar. Aquí podeu veure el programa sencer:

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here