16.2 C
Província de Tarragona
Diumenge, maig 26, 2024

Laia Estrada: “Empoderar la gent per transformar la ciutat”

Laia Estrada, al programa ‘Tribuna Tarragona’. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Fa quatre anys volien “desenmascarar” aquells que ostenten el poder real en la presa de decisions i els presumptes casos de corrupció. Ara, després d’una primera etapa de representació municipal, volen “empoderar la gent” per tirar endavant una “profunda transformació” de Tarragona, també en la manera de fer política.

 

Així es presenta la CUP i la seva cap de llista, Laia Estrada, de cara a les eleccions del 26 de maig. Volen oferir una mirada a llarg termini i fugir de titulars i propostes de curt termini. Els eixos fonamentals del seu programa són: la participació ciutadana real i vinculant; la defensa de drets i llibertats; la fiscalització dels diners públics; retornar la vida a tots els barris (del centre i de la perifèria) i resoldre un “repte pendent des de fa dècades per manca de voluntat política”: la cohesió urbanística entre el centre de la ciutat i la perifèria.

La candidata de la CUP diu que es pot acabar amb la fragmentació del centre i la perifèria de Tarragona

L’alcaldable de la CUP ha passat pel ‘Tribuna Tarragona’ de Ràdio Ciutat i FET a TARRAGONA i ha incidit especialment en aquest problema de la fragmentació de la ciutat que, segons ella, es manté per “interessos clientelars”. Per revertir la situació proposen diverses intervencions: cosir la ciutat amb carrils bici, voreres i camins; fer més eficient el transport públic; transformar la T-11 i el tram de Llevant de la N-340 en vies urbanes; concentrar l’obra nova en l’Horta Gran i no als extrems de la ciutat com la Budellera, Terres Cavades i l’antic pla parcial d’Ikea; i fomentar una política cultural descentralitzada durant tot l’any i en equipaments en condicions.

Estrada vol una “participació real i vinculant” dels veïns en pressupostos i inversions

Segons Estrada, no hi ha lloc per l’actual POUM, que representa un “urbanisme depredador” i cal acabar amb la “desídia” de l’equip de govern, incapaç de tirar endavant petites actuacions com arranjar voreres o condicionar els parcs infantils. Els cupaires insisteixen en uns “veritables pressupostos participatius” decidits a través d’assemblees de barri i aposten per impulsar consultes ciutadanes en grans temes com, per exemple, la municipalització de serveis públics. Precisament, el servei de neteja és un dels que vol municipalitzar la CUP, després de sancionar l’empresa, que perquè “el contracte no s’està complint”.

 

El 26 de maig aspiren a millorar els actuals dos regidors al consistori i es fixen en el que va passar fa quatre anys a Reus. “Volem facilitar la transformació profunda i sòlida de la ciutat i posarem tot de la nostra part perquè sigui possible, també si cal des del govern”. Paraula de Laia Estrada.

Aquí teniu el programa sencer amb les mini-seccions de Marina Pérez, Jordina Salvat i Arnau Curto:

https://rctgn.cat/laia-estrada-no-necessitem-representacio-institucional-per-fer-feina/

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here