15.7 C
Província de Tarragona
Divendres, maig 17, 2024

Dídac Nadal: “Cal apostar pel microurbanisme”

Confia que a les eleccions municipals del 26 de maig, el perfil personal dels candidats pesarà més que les sigles dels partits polítics. Creu convençut que ha arribat a Tarragona el moment de dur a terme un canvi generacional en els que comanden la direcció política de l’ajuntament i assegura “estar preparat per agafar les claus de la ciutat”.

 

Amb poc més d’un any d’experiència al consistori, Dídac Nadal es presenta com a cap de llista de Junts per Tarragona i com a alternativa a la classe política que ha manat durant les darreres dècades: Aporto un visió radicalment diferent de Tarragona a la que ha predominat fins ara”, afirma rotund al programa ‘Tribuna Tarragona’ que coproduïm Ràdio Ciutat i FET a TARRAGONA.

L’ALCALDABLE DE JUNTS PER TARRAGONA diu que té una visió de la ciutat “radicalment diferent a la predominant fins ara”

Diu que les seves prioritats són el microurbanisme -“apartar el vehicle i donar protagonisme al vianant. Fer una ciutat més amable i més còmode”- i fer despertar Tarragona des del punt de vista cultural i comercial.  La combinació dels dos elements suposarà una “renaixença” de la ciutat.

 

En l’àmbit urbanístic, Nadal defensa els beneficis que suposaria el desenvolupament de la zona de la Budellera (salvar la platja Llarga, transformar la 340 en una avinguda i oferir una sortida de Llevant cap a l’autovia A7) i confia que la Generalitat acabi aprovant un “pla raonable”.

Nadal proposa ampliar els ponts que travessen el Francolí per a voreres i carrils bici

Pel que fa a millorar la cohesió entre el centre i ponent, el candidat de Junts per Tarragona proposa una ampliació dels ponts sobre el Francolí per fer-hi voreres i carrils bici, i transformar la T-11 en una avinguda urbana. Des de Ponent, però també des de Sant Pere i Sant i Sant Salvador hi ha d’haver amb el centre la possibilitat de moure’s caminant o en bici. I a la Part Baixa, proposa un pla integral per millorar neteja i seguretat, refer la plaça dels Infants i la dels Carros, i donar un únic sentit de circulació al carrer Reial ampliant-hi voreres.

 

En la gestió del patrimoni, Nadal és especialment crític: “S’hi han perdut moltes oportunitats, s’hi han acomiadat treballadors i cal revertir algunes actuacions com les de Sedassos i Teatre romà”. I pel que fa la neteja, considera que cal ampliar la plantilla d’inspectors.

 

El candidat de Junts per Tarragona obre una nova etapa en aquest espai polític, hereu de l’antiga CiU que el 2015 va obtenir tres escons. Ara, segur, diu que aspira a l’alcaldia perque representa un col·lectiu de tarragonins que “ha superat la lògica dels partits, que haurien de fer un pas enrere en la política municipal”.

 

Aquí podeu veure el programa sencer:

 

https://rctgn.cat/didac-nadal-necessitem-reactivar-la-zona-de-la-part-baixa/

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here