26.2 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 19, 2024

Pau Ricomà: “Cal governar amb paràmetres del segle XXI”

Pau Ricomà a l’entrevista al programa ‘Tribuna Tarragona’. Foto: Ràdio Ciutat.

Per primera vegada en els darrers 40 anys, Esquerra Republicana aspira -amb serioses possibilitats- a ser la llista més votada a l’Ajuntament de Tarragona. A rebuf de les eleccions generals del 28 d’abril, on els republicans van gairebé triplicar el nombre de vots respecte les municipals del 2015, la candidatura que lidera Pau Ricomà creu que, aquesta vegada sí, és possible arribar a la meta en primera posició.

 

Ricomà ha passat pel programa ‘Tribuna Tarragona’ de Ràdio Ciutat i FET a TARRAGONA remarcant la importància d’obrir una nova etapa al govern municipal, amb una altra manera de gestionar la cosa pública, “amb sentit comú i paràmetres del segle XXI”, i definir unes apostes de futur on la ciutat és forta i potent.

El candidat d’Esquerra aspira a ser la llista més votada a Tarragona i governar “amb vulgui un canvi”

Els eixos dels republicans passen per “governar amb els valors de l’honestedat, la transparència i la  participació” i potenciar les àres de Treball, Educació i Coneixement perquè cal ajudar a la “reconversió de la indústria, peça clau de Tarragona”. També prioritzen la cultura com a “factor de cohesió social, qualitat de vida i projecció de ciutat”.

 

Ricomà parla d’un “urbanisme social”: és contrari als creixements previstos al POUM (dissenyat abans de l’esclat de la bombolla) en polígons de nous habitatges a Llevant (Budellera) i Ponent (Ikea): “És un despropòsit, el que cal és cosir, regenerar i rehabilitar”. El cap de llista d’Esquerra recorda que el Pla General preveu petites i mitjanes actuacions (una davant del cementiri) que permetrien “endreçar Tarragona i omplir espais buits”.

Ricomà denuncia l’elevat nombre d’edificis en ruïna i proposa un “urbanisme social”

Als republicans els preocupa especialment l’elevat el nombre d’edificis en estat ruïnós i la progressiva desaparició del petit comerç a les principals artèries del centre urbà. En matèria de mobilitat, proposen un carril bici que enllaci els campus universitaris, la Laboral i 18 centres educatius, i dissenyar unes línies de bus més ràpides i amb més freqüències.

 

A la Tabacalera, Esquerra diu que s’ha de gestionar el “mentrestant”, a l’espera que en el futur hi hagi possibilitats econòmiques per afrontar el gran repte del Museu Nacional Arqueològic. I al Banc d’Espanya, defensen que hi vagi un centre cultural i cívic de proximitat.

 

Conscient que caldrà governar en coalició, Ricomà assegura que està disposat a fer-ho “amb qui vulgui canviar la ciutat i no continuar fent el mateix”. I conclou:  “el ballesterisme ja és una etapa del passat”.

 

Aquí podeu veure el programa sencer:

 

https://rctgn.cat/pau-ricoma-daquesta-legislatura-queda-pendent-regenerar-la-ciutat/

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here