13.4 C
Província de Tarragona
Dilluns, març 4, 2024

Amb ulls ganxets: ‘Estic de campanya’

Presentació del cartell de campanya de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer. Foto: cedida.

Benvolgut director,

I si n’estic, de content! Després d’un temps en què, ho admeto, he estat ensopidot i amagat perquè els nastiquers no es burlessin de mi per la desaparició (si no és avui, serà demà) del CF Reus, torno a somriure. No, no és pas que m’hagi enamorat, ni que la primavera la sang m’hagi alterat. És que ja portem més d’una setmana de campanya!

D’entrada, la divina providència ha volgut que aquest cop, l’enganxada de cartells hagi coincidit amb l’espectacle inaugural del Trapezi, el nostre festival de circ. L’endemà, els sempre enginyosos periodistes locals van optar per titular allò de ‘Comença el circ… i el Trapezi, també’. A la capital del Baix s’hi presenten fins a 12 candidatures, un rècord. Fins i tot Vox, perquè si sempre s’ha dit que les eleccions són la festa de la democràcia, ara es veu que també n’és una de disfresses. Els feixistes passen per demòcrates i avall.

“diuen que pedro sánchez sempre cau dret. Un aprenent, al costat del Pellicer”

Per on començo? Per la gent que comença? No és pas el cas de l’alcalde Pellicer, però i què. Com que fa dos comicis es va presentar per CiU, en els anteriors pel PdeCAT i ara amb Junts per Reus… Qui ho diu, que no es modernitza, i que no s’adapta als nous temps? Que el Pedro Sánchez sempre cau dret, diuen. Un aprenent, al costat del ‘Pelli’, creu-me. Anys enrere va prometre que només hi seria dos mandats, com a batlle, però és que la crisi primer i el procés després han impedit que desplegui el seu projecte per a la ciutat. I apa.

“la nova candidata de Ciutadans és més justa que un pany de cop”

Corre el rumor que ja ho té fet amb Esquerra i el PSC. La CUP ha batejat l’entesa com el ‘Pacte d’Innova’ i, des de la llunyania, els altres s’ho miren. És el cas de les forces autoanomenades constitucionalistes, amb Ciutadans al capdavant. Però els neoliberals tenen un problema, benvolgut, i és que la candidata que tenen és més justa que un pany de cop. L’alcaldable havia de ser el Juan Carlos Sánchez, però va destapar un suposat cas de corrupció i l’han fet fora del partit. I què ha fet, ell? Anar-se’n a una altra formació… creada precisament per un ex de Cs. Ho sé, amic meu. De culebrot.

“el líder d’Entre Veïns va sonar al mercat de la precampanya per anar en altres llistes”

La candidatura en qüestió és dCIDE, que es veu que és de centreesquerra. Per això el primer que han dit és que arrencaran llaços grocs i pancartes allà on vagin. Doncs em penso que tindran feina, perquè mentre hi hagi presos, hi haurà símbols que els recordaran. Però ei, sempre poden quedar a les nits, cobrir-se el rostre i passejar-se pels nostres pobles a ‘fer neteja’ amb els de Vox. El seu candidat, Jordi Ferré, va dir que tancaran les mesquites fonamentalistes de Reus. Quines són, rei meu, les teniu controlades?

I ens queden per comentar els altres que es presenten per primer cop, com ara Entre Veïns, Primàries Reus, o En Comú Podem. El líder dels primers, el Valentín Rodríguez, va sonar al ‘mercato’ de precampanya, per poder anar en diverses llistes. Que hagi optat per fer-se’n una a mida és curiós, com a mínim. Pel que fa als segons, van voler fer signar un manifest als partits ‘indepes’ perquè prometessin que no pactarien amb els del 155, inclòs el PSC. Saps qui sí que l’ha signat? Sí, els cupaires. I qui toca el violí? Això mateix, el ‘Pelli’ i Esquerra. Eixamplar la base, en diuen.

Ben electoralment,

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here