6.6 C
Província de Tarragona
Dimarts, abril 23, 2024

Camí d’un canvi històric a l’ajuntament de Tarragona

Carla Aguilar, a la dreta, en el debat electoral organitzat per Catalunya Ràdio el passat 22 de maig. A l’esquerra, Josep Fèlix Ballesteros, i al mig Pau Ricomà i Dídac Nadal. Foto: Ricard Lahoz.

“Volen ser una alternativa al PSC i al govern de Ballesteros o aspiren a ser una crossa per governar amb ells?”, preguntava a Carla Aguilar, just abans de l’inici de la campanya. I la cap de llista d’En Comú Podem Tarragona responia: “Som una alternativa a la forma de governar de Ballesteros“. I afegia: “Cal canviar en profunditat la gestió de l’ajuntament i la seva relació amb la ciutadania”.

 

Amb el lema de la campanya ‘Guanyem una nova Tarragona’, Aguilar aconseguia el 26 de maig un desig expressat a l’entrevista de Ràdio Ciutat: “Ser decisius per canviar les coses”. I a l’hora de decidir, les bases dels comuns i Podem han estat contundents: el desig de canvi és generalitzat. De 82 vots emesos, 76 han estat a favor de negociar amb Esquerra Republicana un acord d’investidura i de govern. Això significa votar Pau Ricomà com alcalde i entrar en un govern de coalició amb els republicans.

Les bases d’En Comú Podem avalen la investidura de Pau Ricomà i la formació d’un govern amb Esquerra

Més enllà de les passions a favor i en contra a les xarxes que estan provocant la decisió de l’equip de Carla Aguilar, una anàlisi més pausada permet concloure que la decisió presa pels comuns era la més lògica i raonable. Per almenys dues raons:

 

La voluntat de canviar a fons la gestió municipal difícilment es pot fer al costat d’un alcalde que porta dotze anys al càrrec, que ha anat perdent suport electoral en cada contesa, que ha governat els últims quatre anys amb la dreta, que no ha expressat cap voluntat de canviar les coses i que té al damunt l’amenaça d’un judici per presumpta corrupció.

 

La proximitat dels eixos programàtics entre En Comú Podem i ERC és molt més evident que amb els socialistes. Ricomà i Aguilar comparteixen els valors republicans, la necessitat de més transparència i participació ciutadana; un nou model d’urbanisme basat en la regeneració dels barris i la rehabilitació d’habitatges; i una mirada feminista, entre moltes altres qüestions.

“La voluntat de canvi difícilment es pot fer amb un alcalde que porta 12 anys al càrrec i sota l’amenaça d’un judici”

Ara toca enllestir l’encàrrec expressat per les bases dels ‘comuns’ i relligar el suport expressat públicament fa dies per la CUP i Junts per Tarragona. S’obre el camí d’un canvi històric a l’Ajuntament de Tarragona. Després de 40 anys dominats pel PSC i l’antiga Convergència i Unió, hi haurà un alcalde d’Esquerra Republicana. Com a la dècada dels anys trenta.

 

Ballesteros i Ricomà, en un moment del debat electoral organitzat per Catalunya Ràdio. Foto: Ricard Lahoz.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here