13.8 C
Província de Tarragona
Dijous, abril 18, 2024

Carla Aguilar: “No tornarem a negociar amb el PSC”

L’entrevista a Carla Aguilar, vista des del control tècnic. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

No hi ha marxa enrere. En Comú Podem Tarragona no tornarà a parlar amb els socialistes d’un futur govern municipal, només ho farà amb Esquerra Republicana “per coherència i honestedat amb la decisió de l’assemblea”, en paraules de la seva líder, Carla Aguilar Cunill. Les acusacions dels dirigents del PSC de mentir i amagar informació als militants dels ‘comuns’ no han agradat gens la seva cap de llista.

En Comú Podem nega que hagi ocultat informació a l’assemblea i afirma que ara només parlarà amb ERC

Al programa ‘Tribuna Tarragona’, que coproduïm Ràdio Ciutat i FET a TARRAGONA, la regidora electa ha negat aquest dimarts haver enganyat les bases de la seva formació i ha assegurat que se’ls va informar de totes les trobades celebrades amb ERC i PSC.  “La votació dels militants és molt clara i, per tant, legitima els passos a fer a partir d’ara”, ha afirmat amb rotunditat.

 

Aguilar responia així a unes paraules que resulten sorprenents des del punt de vista d’estratègia política del PSC: l’alcalde en funcions, Josep Fèlix Ballesteros, i la seva número 2, Sandra Ramos, acusen els líders En Comú Podem d’“ocultar informació” i “no dir tota la veritat” a una assemblea que qualifiquen d’“erràtica”, i tot seguit s’ofereixen a seguir negociant amb ells “fins a les 12 del migdia de dissabte per formar un govern progressista”.

Ballesteros acusa els comuns de “no dir la veritat” i tot seguit els ofereix seguir negociant un govern progressista

Com es pot persuadir a parlar a una altra formació política si l’estàs acusant de mentir i enganyar a les seves bases? Les paraules de Ballesteros i Ramos són incomprensibles si encara, realment, tenen alguna esperança per conservar l’alcaldia, i només es poden entendre com una actitud desesperada d’última hora.

Ballesteros i Santi Castellà, en la roda de premsa d’aquest dimarts. Foto: PSC.

 

L’actitud dels socialistes és, probablement, una de les raons fonamentals que expliquen la postura d’En Comú Podem: “Des del primer dia de converses, les sensacions amb ERC han estat més positives perquè aposten per un projecte conjunt”,

 

L’objectiu és arribar a dissabte amb un acord tancat per formar un govern a dos: “Un govern per construir, per començar una nova etapa, no per anar a la contra”, segons definició de la cap de llista d’En Comú Podem. “Ens agradaria que el nostre segell es noti de manera transversal en el futur govern, però encara hem de parlar d’organització interna i distribució de competències”, diu Aguilar. Prudent, la regidora electa esquiva preguntes més concretes sobre les àrees del consistori que voldrien assumir, però reconeix que els punts de coincidència amb Esquerra són amplis.

 

Aquí podeu veure l’entrevista sencera:

 

https://rctgn.cat/tribunatarragona-carla-aguilar-den-comu-podem-respon-les-critiques-del-psc/

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here