Advertisement
10.5 C
Província de Tarragona
Dissabte, novembre 26, 2022

Scorpios, 50 anys de moda diferent

Medir Borràs Guasch, copropietari de la botiga Scorpios. Foto: David Oliete.

“Una botiga de moda que busca les últimes tendències i no assemblar-se a ningú”. Així defineix el seu comerç el copropietari de l’Scorpios, Medir Borràs Guasch, que juntament amb la seva germana Roser s’encarrega des de fa anys de tirar endavant el negoci familiar. Un establiment que va obrir portes l’any 1969 de la mà dels seus pares, Maria Teresa Guasch Pedrol i Lluís Borràs González, i que aquest 2019 celebra el seu 50è aniversari.

 

De família de comerciants ‒l’avi tenia una botiga de teixits a Valls‒, Maria Teresa Guasch va ser una avançada al seu temps. “Seguia de molt a prop la moda francesa del prêt-à-porter i demanava a les modistes que confeccionessin els dissenys que veia a les revistes”, explica el seu fill. Ella va impulsar la botiga, que sempre ha ocupat el mateix local a la cruïlla dels carrers Comte de Rius i August i que, des del primer dia, es caracteritza per una façana de color “verd carruatge” que crida l’atenció.

La botiga que porten els germans Borràs és al cruïlla dels carrers Comte de Rius i August des del 1969

És un tret diferencial de l’establiment, inspirat en les botigues angleses dels anys 60, que Medir ressalta especialment. Igual que li agrada recordar l’origen del nom, “l’illa grega d’Skorpios ‒que van traduir per Scorpios‒, que estava de moda fa mig segle, sobretot perquè s’hi va celebrar el casament de Jacqueline Kennedy i Aristóteles Onassis”, rememora.

 

Tornant a la mare, Borràs assegura que “ella va viure la millor època, perquè hi havia poques botigues i va fer un bon negoci”. Ell mateix es recorda, de petit, fent els deures al magatzem. I als 17 anys, quan va deixar els estudis, va començar a treballar al comerç, “en un món, el de la moda, que em va anar agradant a mesura que hi anava entrant”, comenta.

 

Ara el sector ha canviat molt i la situació és ben diferent, reconeix, alhora que enumera algunes claus per sobreviure: “posar-hi molt d’esforç, canviar quan la gent t’ho demana i oferir un producte a preus ajustats, per arribar al màxim de persones possible”.

(…)

Aquest és un fragment del reportatge ‘Comerç de proximitat i resistència’ que publiquem íntegrament al número 35 de la revista FET a TARRAGONA. L’altra botiga protagonista n’és Calçats Núria, que ha celebrat el seu 75è aniversari.

 

Tot plegat ho pots trobar al FET. Si no n’ets subscriptor, demana el teu exemplar a Llibreria La Capona, Llibreria Adserà, Cal Matias (Serrallo) i Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8).

 

Si te’n vols fer subscriptor, clica aquí i entra a formar part d’un club format per més de 630 amics i amigues.

Laia Poblado
Laia Poblado
Comunicadora audiovisual
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here