Advertisement
21.8 C
Província de Tarragona
Divendres, octubre 7, 2022

El nou govern de Tarragona: entre la il·lusió i la magnitud del repte

L’alcalde Pau Ricomà i els 8 tinents d’alcalde del nou govern de Tarragona. Foto: Ricard Lahoz.

Entre la il·lusió i l’esperança en el canvi polític i la sensació de responsabilitat davant un repte majúscul. El nou govern de Tarragona començarà a caminar aquest dilluns assumint que són moltes les dificultats, però que també són moltes les possibilitats que ofereix la nova etapa.

L’equip que lidera Pau Ricomà és conscient que es trobarà d’entrada amb moltes dificultats

Eufòria continguda, no desfermada. Ni al saló de plens, ni al pati Jaume I, ni a la plaça de la Font. Fa temps que la ciutat necessita un revulsiu, però Esquerra Republicana vol liderar el nou mandat d’entrada amb calma i sense fer escarafalls. Mà estesa a tothom i cap gest desmesurat a la galeria.

Ricomà, al despatx d’alcaldia. Foto: Ricard Lahoz.

Pau Ricomà sap que no ho tindrà fàcil, perquè alguns des de l’oposició (Rubén Viñuales) ja li han dit que la veritable alcaldessa és la cupaire Laia Estrada i que el seu govern és un “aquelarre independentista”. Però el nou alcalde enceta el mandat amb un discurs tranquil apel·lant a uns valors essencials, compartits per gairebé tothom.

La mare de Pau Ricomà, al costat del seu fill, al balcó de l’Ajuntament. Els acompanyen la primera tinenta d’alcalde, Carla Aguilar. Foto: Ricard Lahoz.

Nou regidors (set d’Esquerra Republicana i dos d’En Comú Podem) tenen al davant l’objectiu de posar en marxa una nova manera de fer política, aplicant les consignes reiterades per tots durant la campanya electoral. Hauran de combinar accions més immediates i visibles per als ciutadans amb processos de reforma en profunditat que necessiten temps, força temps.

Al pati Jaume I celebren la proclamació de Ricomà com alcalde. Foto: Ricard Lahoz.

“Necessitem 200 dies de marge”, em diu mig rient un membre del nou govern, conscient que la tasca és colossal a partir d’ara. Saben que serà difícil, però també saben que hi ha molts tarragonins, no independentistes i no votants habituals d’ERC, que aquesta vegada els han donat suport perquè volen un canvi de veritat.

Al costat del secretari general, Ricomà signa el primer decret com alcalde. Foto: Ricard Lahoz.

Els tinents d’alcalde republicans Jordi Fortuny i Xavi Puig (Hisenda i Urbanisme, respectivament) i Carla Aguilar (la sòcia de coalició) són les peces clau del nou equip. L’alcalde es reserva les competències de Cultura i Festes, un gest amb doble sentit: la cultura per Ricomà és un eix vertebrador de la nova etapa, i l’escàs nombre de regidors de govern obliga a assumir moltes competències.

Els líders del nou equip de govern. Foto: Ricard Lahoz.

A les seves mans tenen una enorma oportunitat, però també la responsabilitat de demostrar que poden governar, i fer-ho bé. Les bases republicanes i les del conjunt de forces polítiques del canvi també semblen conscients de la magnitud a la qual s’enfronta el nou equip dirigent.

Els seguidors d’ERC i En Comú Podem celebren el canvi polític a la plaça de la Font. Foto: Ricard Lahoz.

Aquest dilluns a les 9 del matí, encetant el primer dia feiner com alcalde, Pau Ricomà respondrà les preguntes del programa ‘Tribuna Tarragona’ que coproduïm Ràdio Ciutat i FET a TARRAGONA. Aquí caldrà començar a respondre sobre les grans qüestions i reptes de la ciutat.

 

De moment, aquí teniu més imatges d’un dissabte que passa a la història recent de Tarragona:

Salutació afectuosa de Rubén Viñuales al nou alcalde.
Ricomà i els dos primers tinents d’alcalde presideixen el primer plenari del mandat.
Els partits del canvi, a la dreta del plenari.
PSC, C’s i PP, a la bancada de davant.
El vicepresident Pere Aragonès va acompanyar el nou alcalde republicà de Tarragona.
Ricomà canta ‘Els Segadors’ al costat de la seva dona i la seva mare.
Compartint la vara d’alcalde.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here