14.1 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 29, 2024

‘Amb ulls ganxets’: Tot queda igual

Comença el tercer mandat de l’alcalde Pellicer. Foto: ajuntament de Reus.

Benvolgut director de ‘Fet a Tarragona’,

 

Doncs apa, a Reus tindrem un tercer mandat del batlle Pellicer. La bona gent d’Esquerra ens ha tingut uns dies amb la mel als llavis, a alguns, que si canvi, que si la ciutat necessita una alcaldessa, que si impuls republicà, que si farem un govern progressista…, però res de res. A la sucursal, les coses com siguin, heu estat més valents. Nous aires en la vostra política municipal; aquí al Baix Camp, per contra, seguirem com hem estat els últims quatre anys. Tot queda igual.

 

La nit de les eleccions, tot i la seva victòria amb set regidors, a Junts per Reus no tot va ser joia. Més que res, perquè la suma d’ERC i el PSC (amb sis, cadascun dels partits) podria deixar en Pellicer fora de l’alcaldia. D’aquesta manera ho van llegir els socialistes, i això mateix van pensar els cupaires, que han estat disposats a sentir-se dir el nom del porc per pactar amb ‘els del 155’ abans que deixar la ciutat un mandat més a les mans de la dreta. Sí, la catalana, ja ho sabem, però dreta, després de tot.

 

I Esquerra? Doncs s’han passat uns dies en silenci, fins que una setmana després de les municipals van sortir davant dels mitjans per dir que sí, però no, però ja ho veurem, però qui sap, però volem una alcaldessa republicana “en un govern sòlid, republicà i independentista”. A Reus tots ho sabem, que el Pellicer i la CUP no poden ni veure’s, però es veu que a ERC no en tenien ni idea. O potser sí. Ves que no hagi estat tot una conya marinera perquè fos finalment l’alcalde qui sortís a dir que no vol res, dels anticapitalistes (com així ha estat, per cert), i poder-se excusar per si es reedita l’actual pacte amb Junts i Ara. Que m’hi jugo un pèsol que serà el cas, al temps.

“Sort que arriba Sant Pere i tindrem l’excusa de la festa major per oblidar el culebrot postelectoral”

Sis regidors, amic meu, sis. Fins ara en tenien dos, i mira tu què en faran, dels 7.000 vots del 26-M. Renunciar a l’alcaldia, sotmetre’s al batlle i justificar-se en la qüestió nacional per no liderar un canvi que hauria pogut suposar una nova etapa per a la ciutat. Que la militància “no ho acabava de veure, això de pactar amb el PSC”, ha dit la cap de llista d’ERC, Noemí Llauradó. Que “difícilment ens hauríem entès” amb els socialistes, perquè tenim presos, i perquè el judici és una farsa. Curiosament, el PSC de Reus ha rebutjat al ple l’aplicació del 155, i ha condemnat la violència policial de l’1 d’octubre, i ha defensat la immersió lingüística. Foteses, home.

 

Però no t’ho perdis, que es veu que el pacte amb Junts per Reus inclou la creació d’una vicelcaldia per a Esquerra, perquè tots tinguem molt, molt, molt clar que els republicans manaran, i molt. Encara rai que ja arriba Sant Pere, i alguns tindrem l’excusa de la festa major per beure masclet tot el dia i oblidar el culebrot postelectoral dels últims 15 dies. I això que volien eixamplar la base… Es veu que per la banda dreta, però.

 

Bon estiu a tothom,

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here