Advertisement Advertisement
26.5 C
Província de Tarragona
Divendres, setembre 29, 2023

Els consells de districte, prioritat de l’alcalde Ricomà

Pau Ricomà, abans de l’entrevista al ‘Tribuna Tarragona’. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Ponent, Llevant, Nord, Centre Històric i Centre Eixample. Aquests seran els 5 consells de districte que impulsarà el nou govern municipal de Tarragona. S’intueix que serà un àmbit prioritari d’actuació que vol canviar radicalment la relació del ciutadà tarragoní amb el seu ajuntament. El nou alcalde creu que el sistema pot estar enllestit durant la primera meitat del mandat.

 

Pau Ricomà encetava aquest dilluns el primer dia de feina com alcalde repassant els grans temes de ciutat en una entrevista al ‘Tribuna Tarragona’ de Ràdio Ciutat i FET a TARRAGONA. Ricomà ha explicat que cada consell de districte tindrà un plenari format per entitats veïnals i d’altres àmbits (culturals, de lleure, esportives, gent gran, joves…), els centres educatius de primària i secundària, els centres sanitaris d’atenció primària, els serveis socials i la Guàrdia Urbana.

El nou govern municipal vol canviar radicalment la relació del ciutadà amb l’ajuntament

La representació municipal en aquests plenaris de districte en cap cas pot superar la tercera part, segons la llei. Les reunions dels plens seran trimestrals i el seu objectiu és que “serveixin per concretar les necessitats de cada zona i fer-les arribar a l’ajuntament”, diu Ricomà. Els acords dels plenaris formaran part d’unes actes públiques i es traslladaran a les diferents comissions informatives i al plenari municipal.

 

El nou alcalde afirma que així “els ciutadans diuen cap on volen anar”. Vol un Ajuntament obert a la ciutadania i aquest és un primer pas en la crida a la implicació activa de la gent en la gestió de la cosa pública que ha de culminar en l’elaboració d’uns veritables pressupostos participatius. “El projecte demana temps, un diagnosi de cada zona per saber quins agents poden tenir-hi presència i l’assessorament tècnic”.

Un moment de l’entrevista. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

La configuració dels districtes pot ser una de les primeres i principals petjades que deixa el nou equip de govern d’Esquerra i En Comú Podem. Una manera de fer desconeguda a Tarragona, però que ja s’aplica amb èxit en altres ciutats mitjanes de Catalunya.

 

La primera entrevista del nou mandat deixa entreveure altres intencions clares del nou alcalde:

 

Banc d’Espanya: “Respectem el projecte de centre de divulgació científica i mirarem si és compatible amb un centre cívic. No llençarem els diners procedents d’Europa”.

Biblioteques: “Volem recuperar el pla d’equipaments del 2010 que contempla una gran biblioteca nova a Ponent (Camp Clar) i d’altres més petites”.

Tabacalera: “Cal saber el grau de compromís econòmic de la Generalitat i l’Estat. Mentrestant, l’espai ha de funcionar amb activitats artístiques i d’empoderament ciutadà”.

Neteja: “Paguem molt i tenim una ciutat bruta. Alguna cosa falla. Explorarem totes les possibilitats per oferir un servei més eficient”.

Urbanisme: “Estem en contra de la Budellera i del PP10, però hem d’estudiar a fons cada cas. Necessitem un gerent d’Urbanisme”.

Reforma administrativa: “Ens falten dues peces per estructurar bé tots els processos interns i donar resposta ràpida i eficient a la ciutadania, i per organitzar la casa internament i canviant les maneres de fer”.

El programa s’ha emès en directe aquest dilluns al matí. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Al llarg del programa, Ricomà aborda molts altres temes, però probablement el més destacat de l’entrevista és el to conciliador i tranquil. Mà estesa a tots els grups municipals i diàleg amb tothom, especialment als no independentistes. Com si volgués passar de puntetes en les qüestions simbòliques vinculades a pancartes o llaços grocs, diu: “Són decisions que s’han de prendre col·lectivament”.

To conciliador del nou alcalde adreçat a tots els partits i sobretot als electors no independentistes

Tampoc cap gest mediàtic en el primer dia d’alcalde. Primera reunió de l’equip de govern, compromís de visitar tots els centres educatius, designació de Xavi Puig com a portaveu, reunions i trucades, i l’assistència a un taller de teatre muntat per alumnes de l’Institut de Camp Clar al centre cívic de Torreforta. Tota una declaració d’intencions del tarannà de Pau Ricomà.

 

Aquí podeu veure el programa sencer, que inclou una tertúlia amb els periodistes Sara Sans i Octavi Saumell:

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here