30.6 C
Província de Tarragona
Dissabte, agost 13, 2022

Què fas després de governar durant 32 anys?

Josep Poblet en una entrevista recent. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

“Em crida la terra”, exclama. “Vull conrear-la i dedicar més temps a la família i a viatjar”, afegeix. “No penso redactar unes memòries, però sí vull deixar per escrit tot allò en què he participat directament al llarg de la meva vida política”, precisa.

 

Així s’expressa Josep Poblet quan li planteges la pregunta que titula aquest article. Com s’adapta a la nova situació una persona que ha estat 32 anys en política, sempre governant? Ni un sol dia a l’oposició: 26 anys a l’alcaldia de Vila-seca i 12 a la presidència de la Diputació.

Josep Poblet s’acomiada de la Diputació esbossant els reptes de futur de la regió

Poblet s’acomiada –“Faig un pas enrere, no al costat”– assegurant que no vol deixar un “testament polític”, però ell mateix es contradiu apel·lant en l’últim discurs als èxits assolits durant tres mandats i als reptes de futur de “la regió” de la Catalunya sud.

 

No s’amaga d’un balanç triomfalista a la Diputació: líders en transparència, líders en excel·lència, un deute reduït al mínim, 3 programes de govern, 3 plans estratègics, una nota de notable alt i excel·lent per part dels usuaris dels equipaments de la institució (escoles d’art, conservatoris, escoles d’educació especial i espais culturals). “Deixo una Diputació diferent, un motor de canvi cap a una societat i una economia basades en el coneixement i la innovació”, conclou.

“Poblet diu que se’n va del tot, però no sembla que hagi dit encara l’última paraula”

I tot que asseguri que no vol jugar cap paper en el futur, Poblet esbossa la direcció on s’hauria de conduir la institució intercomarcal: el repte de superar el despoblament d’algunes zones de l’interior; el repte de portar coneixement i informació a tothom; i el repte d’esdevenir una veritable regió smart, aprofitant tot el talent creat aquí.

 

Deu n’hi do!!! Després de 32 anys manant, Poblet diu que se’n va del tot, però no sembla que hagi dit encara l’última paraula. La seva petjada, controvertida en alguns àmbits, quedarà per sempre.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here