12.7 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 29, 2024

Quaranta dies d’alcalde Ricomà

Pau Ricomà, el passat 15 de juny, al despatx de l’alcaldia. Foto: Ricard Lahoz.

Quaranta dies d’un període de quatre anys no són res. Però deixen entreveure alguns detalls i maneres de fer. Els primers quaranta dies de l’alcalde Pau Ricomà confirmen un canvi sense estridències a l’ajuntament de Tarragona, tot i que el nou govern ha hagut d’apagar diversos incendis importants.

 

Incendis reals, com el de l’empresa Miasa al polígon Entrevies que ha tornat a obrir el debat sobre el pla d’emergències químiques i la informació a la ciutadania, i incendis en sentit metàforic: problemes polítics sobrevinguts (la renúncia a la competició de bàsquet 3×3 promesa per l’anterior govern sense partida pressupostària) i previstos (les obres al Teatre Tarragona i la conseqüent denúncia a l’arquitecte i l’empresa constructora).

El canvi polític a Tarragona s’ha produït sense estridències i ha estat majoritàriament ben rebut al consistori

De tarannà tranquil, Ricomà s’ha dedicat molt a parlar amb els treballadors de la casa i gens a donar titulars impactants a la premsa. L’Ajuntament, majoritàriament, respira millor que fa tres mesos. Bona part dels funcionaris també avalaven un canvi d’aires i ara esperen esdeveniments. Expectativa sense eufòria. Però veure polítics entrant al despatx a quarts de vuit del matí ja denota un revulsiu.

 

Més enllà de col·locar una pancarta com a símbol d’allò que els comuns de Barcelona avalen i els socialistes de la capital catalana accepten sense escarafalls perquè hi estan al govern, Ricomà va amb peus de plom. Molta feina interna, digerir la magnitud del repte i cap gest a la galeria: ni s’esborren zones blaves ni s’anuncien projectes faraònics.

 

Per després de les minivacances d’agost queden pendents moltes respostes. Entre d’altres, n’apunto:

– Entrarà la CUP al govern d’ERC i ECP?

– Quins canvis hi haurà a les gerències de les empreses municipals?

– S’incorporaran figures clau a l’organigrama municipal, com un gerent d’Urbanisme?

– Quin marge de maniobra econòmica hi ha per anunciar petites inversions en l’últim trimestre de l’any?

– S’adoptarà alguna mesura de xoc per visibilitzar aviat una millora en l’estat de la neteja de la ciutat?

– Es notarà ja la petjada del nou govern a les festes de Santa Tecla i a la programació cultural de la pròxima temporada?

 

Interrogants que ja veurem… Com dèiem, quaranta dies no són res en el marc de quatre anys, però Ricomà i el seu govern novell ja han comprovat que aquí no hi ha cent dies de gràcia. Ni quaranta, ni quatre, ni un.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here