22.8 C
Província de Tarragona
Dijous, juliol 25, 2024

Del llapis a la gran pantalla

Joan Artí, al seu despatx de Tarragona. Foto: David Oliete.

Entrar al seu estudi és entrar al seu món. Joan Artí ens rep a casa seva a Tarragona, en una habitació plena de dibuixos, fotografies i detalls que expliquen la seva vida d’ençà que va descobrir la direcció d’art. Un ordinador i un portàtil, una gran taula, llibres i llibretes, i multitud de llapis i retoladors de colors, ja deixen entreveure per on va la història.

 

Tarragoní amb arrels ebrenques, Joan Artí treballa en el disseny i la producció d’art en cinema, televisió i publicitat. En cinc anys ha participat en pel·lícules com Segon origen, Superlópez o Un monstre em ve a veure, diverses produccions de Netflix, sèries i més d’un centenar d’anuncis. Parlem amb ell per conèixer tant el seu vessant més professional com el de docent.

El tarragoní Joan Artí treballa en la direcció d’art de pel·lícules, publicitat i sèries de televisió

Casualitat o no, “vivia al costat dels cinemes Oscar, i recordo perfectament quan van estrenar el sistema Dolby Surround. Projectaven Jurassic Park i sentia aquells sorolls des de la meva habitació, a la nit… Passava por!”, fa memòria el Joan. Aquell va ser el primer contacte amb el cinema.

 

Però abans de dedicar-s’hi, va estudiar Arquitectura a Barcelona i Disseny Gràfic a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona. Va començar a treballar però no acabava de trobar el seu lloc, i no va ser fins que va arribar la trilogia d’El Senyor dels Anells que ho va veure clar. “Vaig quedar al·lucinat amb el making of”, recorda, “i aquella mateixa tarda em vaig comprar un llibre sobre com ser director d’art”.

 

Va buscar uns estudis relacionats amb aquesta àrea i es va decidir pel màster en Direcció d’Art de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Era el 2009 i, un cop finalitzats els estudis, va començar a fer classes al mateix centre. “Durant cinc anys vaig ser professor a l’ESCAC, de l’assignatura de dibuix, i coordinava diferents màsters. Tot plegat no em permetia exercir, però em va servir per aprendre encara més i per forjar-me una molt bona agenda”.

(…)

Així arrenca el reportatge dedicat a Joan Artí que publiquem íntegrament al número 36 del FET a TARRAGONA. Si vols llegir aquests i altres continguts de qualitat vinculats a Tarragona, demana el teu exemplar a Llibreria La Capona, Llibreria Adserà, Cal Matias (Serrallo) i Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8).

Aquest article ha estat possible gràcies al suport dels més de 630 subscriptors i subscriptores del FET.

Subscriu-te al FET

 

Són només 30€ l’any i donaràs suport al periodisme rigorós i de qualitat. A més, formaràs part d’una comunitat per a la qual organitzem activitats culturals exclusives.

Laia Poblado
Laia Poblado
Comunicadora audiovisual
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here