13 C
Província de Tarragona
Dijous, desembre 8, 2022

Lorena Roldán, la millor alumna de Rivera i Arrimadas

Lorena Roldán, el febrer passat en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona.

Fa només cinc mesos, al febrer, li preguntava a Lorena Roldán si es veia substituint Inés Arrimadas al capdavant del grup de Ciutadans al Parlament de Catalunya. La política tarragonina tirava pilotes fora i feia el paper de sorpresa en aquella entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona, però llavors ja s’intuïen alguns indicis de la trajectòria que podria tenir Roldán.

 

Aquells indicis han superat de llarg les expectatives del febrer. L’advocada criada al barri de l’Albada ja és portaveu de Ciutadans al Parlament, candidata a la presidència de la Generalitat, portaveu al Senat i portaveu de l’executiva estatal que comanda amb mà de ferro Albert Rivera. Copiant missatge, to i estil d’Arrimadas, Roldán està protagonitzant una carrera política meteòrica acumulant càrrecs.

La política tarragonina ha viscut un ascens meteòric a Ciutadans en només cinc mesos

Fa sis anys participava a la Via Catalana de la Diada de l’Onze de Setembre convocada pels independentistes; fa cinc anys entrava a militar a Ciutadans; i fa quatre anys era regidora taronja a l’ajuntament de Tarragona (només s’hi va estar tres mesos). Ha après ràpid la manera de fer del seu partit: a cop de màrqueting, enquestes, frases contundents, gestos provocadors de cara a la galeria (televisió i xarxes socials) i un to bel·licós que demostra des del faristol del Parlament o davant la pancarta a favor dels presos polítics a la plaça de la Font, Roldán s’ha fet un lloc de primera línia a la política catalana i espanyola.

 

Les similituds entre Arrimadas i Roldán són moltes, però la tarragonina ho tindrà molt difícil per repetir l’èxit electoral de desembre de 2017 i per defensar els arguments de Ciutadans en un moment en què el partit taronja expulsa els crítics i es blinda a l’entorn del seu líder indiscutible.

Roldán ha après ràpid la manera de fer política a cop de frases contundents i un to bel·licós

Un formació nascuda el 2006 en l’àmbit del centre-esquerra i que ara aspira a liderar el discurs més dur de la dreta. La tarragonina ja té el discurs ben après: “No m’agrada parlar d’ultradreta (en relació a Vox), prefereixo parlar de populisme“, deia en l’entrevista radiofònica de fa 5 mesos. “Les divisions entre esquerra i dreta són coses del segle passat”, hi afegia.

 

Queda clar que Roldán no qüestionarà l’estratègia de Rivera. Així que tenim per davant moltes dosis d’aparicions televisives de la política tarragonina carregant contra “colpistes independentistes”, “populistes d’extrema esquerra” i “la banda de Sánchez”. Discurs de manual. Per mèrits, s’ha guanyat el títol de millor alumna de l’estil Rivera – Arrimadas.

Lorena Roldán, diumenge passat a Tarragona. Foto: Ciutadans.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here