11.4 C
Província de Tarragona
Divendres, desembre 3, 2021

El primer gran repte de Ricomà

Contenidor de paper i cartró ple. Deixalles a terra i altres elements abocats, fruït d’actituds incíviques. Una imatge habitual, captada la setmana passada. Foto: Ricard Lahoz.

“Doncs, francament, jo no he notat encara cap canvi significatiu amb el nou alcalde”. Aquest comentari, i d’altres de similars, les he escoltat les últimes setmanes en diferents cercles pròxims de l’àmbit personal. És evident que només han passat dos mesos des de l’arribada de Pau Ricomà a l’alcaldia i que, per tant, és impossible que el nou govern municipal d’ERC i En Comú Podem hagi deixat la seva petjada a la ciutat, però també sembla evident que els comentaris recullen unes ànsies de constatar alguna novetat en relació a l’etapa de Josep Fèlix Ballesteros.

Els tarragonins esperen una millora substancial del servei de neteja i recollida d’escombraries

Amb el nou curs polític que ara arrenca -el primer d’un alcalde republicà a Tarragona en vuitanta anys-, el repte de Ricomà és demostrar a la ciutadania que el canvi a l’alcaldia serveix per modificar i reorientar polítiques de l’anterior govern. I un dels temes que més viuen els tarragonins amb neguit i malestar és el de la neteja de l’espai públic i el servei de la recollida d’escombraries.

Els mateixos contenidors i el mateix dia de la foto anterior, només tres hores després. Foto: Ricard Lahoz.

El tinent d’alcalde Jordi Fortuny  ja ha anunciat que ben aviat es posarà en marxa un reforç dels serveis tècnics encarregats tant de la vigilància contra l’incivisme com del disseny d’estratègies per millorar la neteja de la ciutat. El govern, de moment, no parla públicament de l’empresa que té la concessió del servei, però resulta inqüestionable que calen canviar-ne moltes coses. I si és possible, d’una manera immediata.

“Si la ciutadania nota una millora evident a l’espai públic, baixaran les actituds incíviques”

En alguns casos, cal substituir els contenidors; en d’altres, s’ha de millorar la freqüència de pas dels camions per evitar l’acumulació de deixalles fora dels contenidors; i en conjunt, s’ha de revisar tot el sistema de neteja. Si el servei funciona i el tarragoní en detecta una millora substancial, baixaran les actituds incíviques. I els que encara embrutin l’espai públic hauran de rebre sancions exemplars.

 

Ricomà es comença a jugar l’alcaldia amb aquest tema sensible de la vida quotidiana. Un problema de primer ordre que l’anterior alcalde i equip de govern van menystenir. El tarragoní vol poder deixar cada dia el paper i el plàstic dins dels contenidors correponents i no a terra, perquè ja els troba plens. Vol acabar amb tants excrements de coloms, actituds incíviques i voreres que embruten la roba quan estan mullades.

“Cal que el govern municipal hi actuï amb ambició i valentia”

El tarragoní vol veure una ciutat més endreçada i per això cal un pla contundent que vagi al detall de carrers, places i racons. Cal que el govern hi actuï amb ambició i valentia. És el primer gran repte que ha d’entomar l’alcalde Pau Ricomà.

Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here