16.2 C
Província de Tarragona
Diumenge, maig 26, 2024

Els menuts de la Festa demanen pas

Els nens viuen amb entusiasme la cercavila del Seguici Petit, cada 19 de setembre. Foto: David Oliete.

“És tan especial, aquell ball final quan sona l’Amparito!”, comenta la Nayara entre rialles nervioses. Gesticula per fer-se entendre més enllà d’on les paraules comencen a ser un topall per expressar els sentiments. “Es crea un ambient que s’ha de viure des de dins per poder-lo entendre”, afegeix. Té onze anys i ja en fa cinc que forma part del Lleonet, un dels elements més característics del Seguici Petit de Tarragona. “És el rei!”, apunta de manera distesa Vero Cortijo, responsable de la secció infantil del Lleó de la ciutat.

 

Si les festes de Santa Tecla destaquen pel fet d’aportar una bona dosi de ritmes i colors, el programa protagonitzat pels més menuts dobla l’aposta. “El Seguici Petit és una rèplica tan exacta i fidel com és possible de l’adult”, confirma Ester Roca, tècnica de Cultura a l’Ajuntament i una de les veus més autoritzades en aquesta matèria. “Tots els detalls són importants per aconseguir mantenir l’essència i crear una seqüència paral·lela, a escala reduïda, el 19 de setembre”, explica. I quan parla de tots els detalls vol dir fins al darrer matís. Sense excepció.

El naixement del Ball de Diables Infantil, l’any 1998, marca l’inici del Seguici Petit que anat creixent fins avui

“¿Sabies que l’actual Llucifer va començar amb nosaltres fa vint anys quan formava part de la primera fornada de diables petits?”, em pregunta Enric Garriga, president del Ball de Diables i, per tant, responsable de la seva colla i també de la cèlebre Aligueta. “Quan parlem del relleu de les festes, de la Tecla de demà, estem parlant d’això”, diu amb un somriure. Els nens d’ahir ja són els adults que avui han de començar a ser el motor de la celebració. I el cicle s’anirà repetint.

 

La creació del Seguici Petit, l’any 1998, i la implicació de les escoles i les entitats són l’element central d’una aposta decidida per renovar i enfortir de manera continuada la salut de la Festa Major de Tarragona i la identificació ciutadana amb la tradició.

 

(…)

 

Així comença un dels reportatges centrals del dossier de l’últim número del FET a TARRAGONA. La revista la podeu trobar a:

Llibreria La Capona

Llibreria Adserà

Cal Matias (Serrallo)

Quiosc El Miracle (Via Augusta 8)

 

I si vols afegir-te a una comunitat formada per 640 amics i amigues:

 

FES-TE DEL FET

 

Toni Cabanillas
Toni Cabanillas
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here