14.3 C
Província de Tarragona
Divendres, abril 26, 2024

Els sis mil vots de distància a Tarragona

Manifestants cremen fotos del rei Felip VI a la plaça Imperial Tarraco. Foto: Tarragona Ràdio.

Més de 37.000 davant de gairebé 31.000. Per més de 6.000 vots de diferència, els partits constitucionalistes o unionistes van guanyar les eleccions generals del passat 28 d’abril a la ciutat de Tarragona. Es van imposar, per tant, les opcions que volen escarmentar els líders del Procés, optar únicament per les vies judicials i policials per acabar -suposadament- amb l’independentisme, i afirmar que tot plegat és “una crisi de convivència”.

 

A la banda derrotada a Tarragona capital hi ha les formacions independentistes i autodeterministes o, dit d’una altra manera, el bloc que reclama la llibertat dels presos polítics i  defensa una sortida política i negociada al conflicte polític català que passa per posar urnes en un referèndum.

 

Els més de 37.000 vots són la suma de PSC, Ciutadans, Partit Popular i Vox. Els prop de 31.000 vots són la suma d’Esquerra Republicana, En Comú Podem, Junts per Catalunya i Front Republicà.

Els unionistes van guanyar les eleccions del 28 d’abril. Es tornaran a imposar aquest diumenge?

Què votaran els tarragonins sis mesos després, a les eleccions del proper diumenge? Hi haurà canvis significatius?

 

Després de l’únic debat televisiu de la campanya, queda clar que el bloc de la mà dura amb Catalunya està més consolidat que mai, amb el candidat socialista a la reelecció abanderant mesures com la reintroducció del delicte de referèndum il·legal i el blindatge dels òrgans de govern de TV3, ignorant que al Parlament ja es fan aquests nomenament amb dos terços dels diputats.

 

Pedro Sánchez ho fia tot a humiliar l’independentisme (el mateix que el va fer guanyar la moció de censura de fa un any i mig) i s’alinea amb les tres dretes que ja fa temps reclamen l’aplicació del 155, la Llei de Seguretat Nacional, el control de la televisió pública o, directament, la “suspensió de l’autonomia”.

L’únic debat televisiu confirma el bloc de 4 partits que aposten per la mà dura contra l’independentisme

Tots quatre confirmen que no tenen cap projecte per a Catalunya, només l’amenaça. A l’altra banda del debat a cinc, Pablo Iglesias és l’únic que parla amb respecte de la plurinacionalitat de l’Estat i aposta pel diàleg per resoldre el conflicte polític català.

 

Catalunya, una vegada més, centre d’un debat sense representació dels dos milions de votants independentistes, inclosos més de vint mil tarragonins.

Un dels punts clau és si la sentència del Suprem provocarà canvis significatius entre els electors

Els electors de Tarragona mantindran el mateix suport que el 28 d’abril als partits de la mà dura i la humiliació? La sentència del 14 d’octubre provocarà canvis significatius en el seu comportament? Les protestes, aldarulls, detencions i empresonaments dels últims dies, quins efectes tindran a l’hora d’anar a votar?

 

Són algunes de les preguntes que, en clau estrictament tarragonina, resulten més interessants de plantejar davant la cita del 10-N. Òbviament, les respostes no les tindrem fins diumenge a la nit.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here