18.8 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

Ricomà necessita múscul

Pau Ricomà parla amb Ricard Lahoz, abans de l’inici de l’entrevista. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Els “canvis profunds” que necessita Tarragona i que va prometre Pau Ricomà quan va ser proclamat alcalde, requereixen prèviament “posar ordre a l’ajuntament”. Aquesta és una de les idees centrals que planteja el propi Ricomà en l’entrevista que aquesta setmana obre la segona temporada del programa ‘Tribuna Tarragona’.

L’alcalde diu que cal “posar ordre” a l’Ajuntament per tirar endavant els canvis promesos

Al consistori “falta musculatura”, afirma rotund. El model d’organitzacio “no és bo” (jo diria que és un desastre) i falta “capacitat de resposta” a tots els reptes que té una ciutat del segle XXI. Per això, fitxaran un gerent extern de Recursos Humans i cal posar les piles a les àrees de Llicències i Contractació.

Ricomà sembla disposat a mantenir 4 anys un govern “petit”, però “fort i cohesionat”

Al ‘govern del canvi’ també li falta musculatura (això ho dic jo): 9 regidors d’un total de 27. L’alcalde parla d’equip “petit”, però no feble. I de l’entrevista al programa coproduït per Ràdio Ciutat i FET a TARRAGONA, es desprén que està disposat  a seguir així durant 4 anys. “Treballem molt, amb idees clares i il·lusió. Estem forts, decidits i cohesionats”, exclama.

El govern de republicans i comuns aposta pel microurbanisme, els consells de districte i la cultura

La primera prova de foc és l’aprovació dels primers pressupostos de l’era Ricomà. Conscient de la importància del moment, el líder republicà no tanca cap porta a negociar-los a dreta i esquerra i alaba les moltes coincidències amb algunes de les propostes de l’oposició: “El canvi el volem fer de manera compatida i generosa“.

Intervenir a l’espai públic i millorar l’estat d’escoles i equipaments esportius, entre les prioritats

De moment, el canvi passa per tornar al microurbanisme, allò que va fer al principi del seu mandat l’alcalde Ballesteros. Ara toca donar un fort impuls a les intervencions a l’espai públic, atendre les moltes demandes de tots els barris de la ciutat, millorar l’estat de les escoles i els equipaments esportius i reconvertir els centres cívics en espais culturals.

“Hem de posicionar Tarragona a la xarxa de focus culturals de Catalunya”

Per tirar endavant això, s’ha de reorganitzar abans el consistori. “Cal incidir a la sala de màquines -apunta l’alcalde- i als pressupostos ja s’hi veuran novetats. Si no ho fem ara, no ens en sortirem”. Dotar de múscul la Casa de la Vila, un altre cop, idea central.

I en temes més concrets, després de cinc mesos a l’alcaldia,  afirma:

Neteja: “Ha millorat, però no tant com voldria. L’empresa respon positivament la majoria dels nostres requeriments”.

Seguretat: “Incorporarem 22 nous agents de la Guàrdia Urbana que trepitjaran carrer. La videovigilància s’ha d’estudiar amb calma”.

Consells de districte: “Han d’estar operatius l’any que ve i permetran un diàleg més fluïd”.

Rambla: “Hi actuarem, però és un problema molt més transversal i no només fer un espai més amable”.

Cultura: “Hem de potenciar els festivals, donar-los visibilitat i que es projectin fora de Tarragona. I hem de portar la cultura a tots els racons de la ciutat”.

 

I acaba l’alcalde comentant l’entrevista del FET a l’escriptor i periodista Pep Blay: “És evident que hem de prendre nota d’algunes coses que s’han fet a Girona i a altres ciutats perquè Tarragona -diu Ricomà- es posicioni al costat i en xarxa amb altres focus culturals del país”.

 

Aquí podeu veure l’entrevista íntegra i la tertúlia posterior amb els periodistes Octavi Saumell (Diari de Tarragona) i Gerard Recasens (Tarragona Digital).

 

https://rctgn.cat/ricoma-volem-aprovar-els-pressupostos-com-amb-mes-forces-millor/

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here