22 C
Província de Tarragona
Dimecres, maig 29, 2024

Bojos pel còmic

Jep Soto i Enrique Alfonso, col·leccionistes de còmic, exposen alguns dels dibuixos originals. Foto: David Oliete.

El carrer Gasòmetre manté des de fa 25 anys l’única botiga de còmics de la ciutat, i els superherois i mortadelos del prestatge encara s’esforcen per trobar relleu en l’època del vertigen tecnològic. Coincidint amb la 12a Setmana del Còmic de Tarragona, botiguers i col·leccionistes reivindiquen des del FET que la febre per aquestes històries il·lustrades manté una bona salut.

 

Desenes de prestatgeries plenes amb exemplars de tota classe de mides, colors i temàtiques. Ens rep amb amabilitat Pablo García, l’ànima de TarracoComics des de fa més de quinze anys, conjuntament amb el seu germà Miguel. La història de la botiga de còmics, però, és anterior a ells: roda pel món des del 1994, quan va néixer en un discret local del Cós del Bou. “Sí, som l’única botiga especialitzada en còmics de tota la ciutat”, confirma el propietari del negoci.

TarracoComics és des de l’any 1994 l’única botiga de la ciutat especialitzada en aquest àmbit

García explica que el món dels còmics no ha estat mai un imant de masses, però matisa que no passa per una mala època de salut. “Si es pot viure d’això? La resposta és sí”, s’avança, basant-se en la seva pròpia experiència. Un públic que no és massiu, però sí fidel i constant. No hi ha un perfil de lector fix: ni per edat, ni per sexe, ni per estudis. L’únic patró comú és la inquietud. “La botiga té un rendiment econòmic normal i el volum de feina és infinit, però certament dona per viure’n”, confirma.

 

Jep Soto i Enrique Alonso són dos dels exemples vivents d’aquesta llarga vida del còmic en ple segle XXI: un informàtic i un tècnic de prevenció de riscos laborals que es defineixen com a dos bojos pel còmic, com a dos amants de la vinyeta. No només són grans aficionats d’aquest món, sinó també modestos col·leccionistes de dibuixos originals. “Som una excepció a Tarragona, la veritat és que no n’hi ha gaires més, com nosaltres!”, riu l’Enrique.

“El còmic explica la història del nostre temps i entorn”, apunten els col·leccionistes

“És evident que ha canviat la manera de fer i de consumir de la nostra societat, també en el sector del còmic”, reconeixen. “Ni els Mortadel·los ni els superherois han sabut fer el salt a la tauleta, però això no vol dir que s’hagin deixat d’editar còmics”, matisen. “Un dels grans valors del còmic és que explica la història del nostre temps, del nostre entorn, i són radiografies d’una societat i una època concretes”.

(…)

Aquest és un fragment del reportatge que publiquem íntegrament al número 38 del FET a TARRAGONA per, entre d’altres motius, reconéixer la feina dels organitzadors de la Setmana del Còmic.

Si vols llegir amb calma aquests i altres continguts periodístics de qualitat, et convidem a fer-te

SUBSCRIPTOR/A DEL ‘FET’

Donaràs suport a la iniciativa d’un grup de periodistes tarragonins, podràs participar d’activitats culturals exclusives i obtenir entrades per a espectacles de música i teatre. En definitiva, formaràs part del CLUB DEL FET.

La revista també la pots trobar a: Llibreria La Capona, Llibreria Adserà, Cal Matias (Serrallo) i Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8).

 

Toni Cabanillas
Toni Cabanillas
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here