14.8 C
Província de Tarragona
Dijous, abril 25, 2024

Pau Ricomà es consolida a l’alcaldia

Pau Ricomà, al despatx de l’alcaldia el dia de la seva presa de possessió. Foto: Ricard Lahoz.

Pau Ricomà ja disposa de l’eina més important per consolidar-se a l’alcaldia de Tarragona. L’aprovació dels pressupostos municipals del 2020, els primers del seu mandat, li donen una oportunitat d’or per començar a plasmar “el canvi” que va oferir a la ciutadania a les últimes eleccions municipals.

 

Amb la dificultat afegida de liderar des del primer dia un govern petit i feble -només 9 regidors de 27-, Ricomà necessitava imperiosament uns comptes nous. Ho ha aconseguit després de suar molt per treure un “sí crític” de la CUP i revalidar els 14 vots de la investidura del passat 15 de juny.

L’aprovació dels pressupostos del 2020 reforcen el paper de l’alcalde i la cohesió interna del govern municipal

La votació de divendres reforça el paper d’alcalde de Ricomà i la cohesió interna del govern d’Esquerra Republicana i En Comú Podem i, d’altra banda, deixa clar als socialistes que són a l’oposició i que estan situats a la mateixa bancada que Ciutadans i Partit Popular.

Interior del Banc d’Espanya el 2017. El govern Ricomà dona continuïtat al projecte encetat en l’etapa Ballesteros. Foto: Ajuntament de Tarragona.

Ara sí que l’alcalde i el seu equip no tenen excuses. Després de mig any al capdavant de l’ajuntament, Ricomà ha de concretar en els propers mesos algunes accions decisives i determinants perquè els tarragonins apreciïn una etapa diferent a la de Ballesteros i vegin en el republicà un líder polític de llarg recorregut i no un alcalde provisional.

Ricomà ja no té excuses per començar a concretar “el canvi” que va prometre als electors

El camí no és gens fàcil, però els pressupostos apunten algunes idees interessants en el capítol d’inversions: Esquerra dona continuïtat a un projecte iniciat amb el govern del PSC, com és el del Banc d’Espanya, alhora que aposta per coses noves com adequar equipaments culturals com el Camp de Mart, Tabacalera i Mercat del Forum (Centre d’Art) i invertir en millores -encara insuficients- en l’àmbit del Patrimoni.

El 2020 es redactarà el projecte Illa Corsini. Foto: Ricard Lahoz.

El govern municipal anuncia la redacció del pla integral de la Part Baixa i del pla Illa Corsini, i una remodelació i millora a la Rambla Nova (tres prioritats compartides amb les altres forces polítiques). La nova xarxa de carrils bici, la renovació dels autobusos, el manteniment de les escoles i l’arranjament dels camps de futbol també s’apunten com a partides importants de l’any que comença.

Els comptes municipals detecten algunes noves prioritats, mantenint projectes de l’etapa anterior

De les bones intencions caldrà passar als fets. I aquí, el govern Ricomà té dos problemes:

a) Li falten mans, cosa que obliga als consellers a gestionar massa departaments.

b) Li falta una sala de màquines en condicions, cosa que provoca una lentitud exasperant o un bloqueig determinant a l’hora d’executar  els projectes.

 

Malgrat les dificultats, Pau Ricomà està avui més consolidat a l’alcaldia que fa una setmana.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here