27.1 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 7, 2024

Compte amb els nous horaris dels trens Tarragona-Barcelona

Un tren Regional Express a l’estació de Tarragona. Foto: Ricard Lahoz.

L’entrada en funcionament de la variant del corredor mediterrani Tarragona – Vandellòs el proper dilluns 13 de gener ha generat molts comentaris sobre l’oferta de servei ferroviari que hi haurà entre les Terres de l’Ebre i Barcelona. Una oferta que la societat civil ebrenca, els partits polítics i la pròpia Generalitat han qualificat d’“insatisfactòria”.

Els canvis que Renfe aplicarà als Regionals debiliten l’oferta als usuaris tarragonins

I el servei de trens regionals Tarragona – Barcelona? Repassant els horaris de la pàgina web de Renfe arribes a la conclusió que la nova infraestructura no comportarà tampoc cap millora per als usuaris tarragonins. L’oferta de convois no s’amplia i els horaris a partir de dilluns presenten alguns canvis que els fan menys atractius en determinades franges perquè en disminueixen les freqüències de pas.

La variant de Vandellòs no suposa a partir de dilluns 13 ni més freqüències ni més rapidesa

Atenció! A partir del dia 13 no es preveu cap Regional Express durant una hora i mitja en direcció Barcelona. Un buit incomprensible que va de les 9,26 a les 10,56 del matí a l’estació urbana de Tarragona, perquè es retarda el tren procedent de l’Ebre que avui circula a les 10,20h. Un altre convoi que ve de Tortosa i que passa per Tarragona a les 12,20 es retarda fins a les 12,58h.

A mig matí, la companyia deixarà sense servei fins a una hora i mitja Tarragona i Barcelona

Com a contrapunt, resulta també incomprensible que passin 4 serveis en direcció Barcelona amb només 45 minuts de diferència, entre les 14,28 i les 15,12h. En canvi, després no circula cap tren fins a les 16,30h. Són lògics aquests horaris?

Renfe programa dos trens a les mateixes hores de sortida de Barcelona

Atenció! En direcció Barcelona – Tarragona, els Regional Express deparen alguna novetat sorprenent. Per exemple, dos trens que surten a la mateixa hora (9,43 del matí) de l’estació de França i que arriben amb només 4 minuts de diferència a Tarragona. Un va cap a Reus i l’altre cap Tortosa i València. Té alguna lògica?

L’operadora afirma que la decisió final és competència de la Generalitat

Una situació similar es produeix en altres moments del dia, al voltant de les 15,40 i a les 19,43, quan es posen en marxa dos trens ‘repetits’ o ‘doblats’ en direcció Tarragona. Això fa que la nova programació  dissenyada per Renfe (l’operadora diu que això és competència de la Generalitat) concentri serveis en moments determinats i acabi amb unes freqüències més repartides com les actuals.

Els caps de setmana a la tarda no hi haurà Regionals Express durant 2 hores

Posem-hi exemples concrets:

Avui surten de l’estació de França de Barcelona en direcció Tarragona trens a les 15,13 i a les 15,43h. I també a les 19,13 i a les 19,43h.

A partir de dilluns desapareixen els horaris de les 15,13 i les 19,13h perquè es concentren les sortides dels dos trens, respectivament, a les 15,43 i a les 19,43h.

I compte, perquè els dissabtes i diumenges a la tarda hi haurà una franja de 2 hores  sense cap Regional Express! Un autèntic despropòsit!

En freqüències de pas, la setmana que ve el servei serà pitjor que el d’avui

Amb aquestes modificacions, els usuaris clarament en surten perjudicats. Quantitativament, l’oferta de la setmana que ve és igual que la d’avui, però qualitativament (en freqüències de pas) és pitjor. Els responsables de la pífia, siguin els que siguin, s’ho haurien de fer mirar. I els polítics tarragonins haurien de córrer a demanar explicacions i una rectificació al Departament de Territori i a Renfe.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. Gràcies per la informació. Ara caldria valorar els trens amb direcció a València i la “novetat” de desplaçar-nos a l’estació del Camp per estalviar-nos uns 12 minuts i pagar uns euros de més.
    Tarragona endavant !!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here