18.8 C
Província de Tarragona
Diumenge, maig 26, 2024

Nedar al mar tot l’any

Alguns components de la secció d’aigües obertes del CN Tarraco, a la platja Llarga. Foto: David Oliete.

Matí plàcid d’hivern a la Platja Llarga. És diumenge, i molta gent aprofita el sol i una temperatura més alta del normal per caminar per la sorra. Davant les instal·lacions del Club de Vela, un grup de persones es prepara per a una activitat diferent. Conversen tranquil·lament, comentant el que els espera, mentre es posen els vestits de neoprè.

 

El matí és assossegat, però el mar sembla un pèl agitat, amb onades que van i venen fins a la riba. “Les condicions són perfectes, el mar, més enllà d’aquestes petites onades, està força pla. Ens ho passarem bé.” Ho diu ben convençut en Manuel Valdés, que, com els seus companys, es disposa a iniciar l’entrenament que setmanalment fan a la Llarga els membres de la secció d’aigües obertes del Club Natació Tàrraco.

 

Allà, on els que el mar ens fa respecte veiem obstacles, per l’aigua remoguda i una temperatura massa baixa, els que estan enganxats a aquest esport només hi veuen al·licients. Un esport, tot sigui dit, molt més accessible del que pot semblar i que cada vegada té més adeptes.

La secció d’aigües obertes del Tàrraco organitza a l’hivern un entrenament setmanal a la Platja Llarga

En Manuel, de 52 anys i metge a l’hospital de Santa Tecla, ha descobert una nova manera de gaudir del mar des que fa natació d’aigües obertes. Havia nedat molts anys a la piscina, i sempre s’havia sentit atret per fer-ho al mar. Hi ha, admet, la por inicial, però combatre-la i vèncer-la és precisament el primer repte d’aquesta pràctica esportiva. “Al principi sols tenir present la pel·lícula Tiburón”, diu entre rialles, “però la por va desapareixent, sobretot gràcies al fet de nedar en grup, ajudant-nos els uns als altres”.

 

I és que la dimensió col·lectiva d’aquesta modalitat és clau. Per la Rosa Ayxendri, professora de primària de 55 anys, l’aspecte social és “superimportant”: “El que més m’agrada és tot el ventall de gent de diferents àmbits, edats, mons i idees polítiques que hi ha. Aquesta convivència amb persones amb la qual només tens en comú que t’encanta nedar i el mar, és una passada, et permet canviar de cercle d’amistats, de converses…”.

(…)

Així comença un ampli reportatge titulat ‘Braçades obertes’ que publiquem íntegrament al número 39 del FET a TARRAGONA.

La revista la trobaràs a: Llibreria La Capona, Llibreria Adserà, Cal Matias (Serrallo), i Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8).

També et pots subscriure al FET aquí i descobriràs que som molt més que una revista. Ben aviat, anunciarem les properes activitats culturals exclusives i gratuïtes per als nostres subscriptors.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here