Advertisement Advertisement
Carregant ...

Santa Tecla i el Concurs de Castells pengen d’un fil

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Pau Ricomà, en un moment de l’entrevista al programa ‘Tribuna Tarragona’. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

El procés de desconfinament serà lent i progressiu, no es cansen de dir els experts. I els esdeveniments amb concentracions de molta gent seran els últims en tornar a la normalitat, insisteixen. Amb aquest panorama, l’alcalde de Tarragona Pau Ricomà llença un primer avís a la ciutadania: probablement, les festes de Sant Magí i Santa Tecla i el Concurs de Castells no es podran celebrar aquest 2020.

L’alcalde avisa als tarragonins: “Les festes no estan assegurades”

Els tècnics municipals mantenen la feina en l’organització d’aquests i altres esdeveniments com el Concurs de Focs Artificials i el Festival d’Estiu, però l’alcalde reconeix que veu díficil que es duguin a terme uns actes que acostumen a reunir milers de persones. En el cas d’aquests dos últims, que se celebren al juliol, Ricomà ha donat a entendre que s’anunciarà oficialment la seva suspensió d’aquí pocs dies.

Pel que fa a les dues festes majors, el govern municipal continua treballant en la seva programació, però assumint que “no estan assegurades”. I l’alcalde encara va més enllà: “Podem tenir un escenari tan dur que suposi la prohibició d’actes públics massius fins a finals d’any. Hem de treballar en totes les possibilitats”.

Pau Ricomà dona per suspesos els esdeveniments culturals de l’estiu

Això també implica el Concurs de Castells, sobre el qual hi ha avui “un gran interrogant”, en paraules de Ricomà. Les colles, difícilment, podran començar a assajar abans de l’estiu i això fa saltar pels aires la temporada. Si s’acaba suspenent, el món casteller en el seu conjunt haurà de decidir si l’edició d’enguany passa al 2021, o bé ja es treballa en el certamen del 2022.

L’alcalde ha abordat aquestes qüestions culturals en una entrevista al programa ‘Tribuna Tarragona’, que coprodueixen Ràdio Ciutat i FET a TARRAGONA, però ha remarcat la importància de sortir de la crisi del coronavirus en la millor situació possible. I això es fa repensant a fons els pressupostos municipals en dos eixos (cohesió social i reactivació econòmica) i buscant la complicitat de totes les formacions polítiques.

L’alcalde convida tots els partits a sumar per canviar els pressupostos després de la pandèmia

La pandèmia ho canvia tot: “Haurem de treure partides de patrimoni, cultura, festes i altres departaments per destinar-les a l’àmbit social, i ens abocarem especialment amb les petites empreses i el comerç local”, apunta l’alcalde. “Ara cal sumar forces, remar junts, abandonar la gesticulació partidista i buscar la signatura de tots”, afegeix.

Ricomà ha tingut paraules d’agraïment per l’actitud de PSC, Ciutadans i Junts per Tarragona, i ha llençat una indirecta a la CUP quan li ha reclamat més “empatia i consideració” per la feina que està realitzant el govern de la ciutat i els tècnics municipals en una situació d’emergència mai vista. Però també diu que ara no és el moment de parlar d’una ampliació de l’equip de govern. Això, assegura, es veurà fent el camí durant els propers mesos, que seran sense dubte els més durs de la democràcia municipal.

Aquí podeu veure el programa íntegre, amb l’entrevista a l’alcalde i la posterior tertúlia amb els periodistes Octavi Saumell i Dídac Montoliu:

Pau Ricomà: “Ara toca juntar forces”


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 respostes a “Santa Tecla i el Concurs de Castells pengen d’un fil”

 1. JOSEP ROVIRA ha dit:

  Com a casteller, i em sap greu, penso que enguany no tindrem cap actuació. Pensem que fer castells comporta un contacte físic que no es veu en cap altre activitat, ni al Rugbi. Bé també les Muixerangues.
  Així que molta paciència.

 2. Carme Tost ha dit:

  Cal fer plantejaments nous , cal ser austers i dedicar els diners per allò que és necessari. Podem passar un any sense festes i concurs? I tant ! Reduim actes i aglomeracions aquest any no toca encara que necessitem més que mai sortir al carrer i passar-ho bé .Reduim dies no cal mes d’una setmana anaant cada dia pel carrer. Moderem-nos i aixi la butxaca també ho agrairà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *