24.5 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

Governar la crisi amb ampli consens a Tarragona

Jordi Fortuny, en un moment de l’entrevista al programa ‘Tribuna Tarragona’. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Enmig d’un futur tan incert, grans dosis de pau política a l’Ajuntament de Tarragona. Ambient de cooperació i suma d’aportacions per sortir d’una crisi mai vista. El missatge el deixa ben clar Jordi Fortuny, segon tinent d’alcalde i responsable de l’àrea econòmica del consistori: s’agraeixen totes les propostes de tots els grups polítics i seran analitzades els pròxims dies.

Fortuny ha expressat aquesta idea aquest dimarts al programa ‘Tribuna Tarragona’ que coproduïm Ràdio Ciutat i FET a TARRAGONA. La setmana que ve, ha dit, començarà una ronda de contactes amb els grups municipals per determinar prioritats i anar modificant els pressupostos del 2020, que han saltat pels aires a causa de la pandèmia i el confinament.

El conseller d’economia, Jordi Fortuny, vol acordar noves mesures escoltant tots els partits

“Busquem complicitats, la crítica constructiva i l’esperit de col·laboració són benvinguts”, assegura. I expressa un desig: “Estic còmode en la situació actual, però tant de bo puguem ampliar el govern perquè podrem fer les coses més de pressa”. Escoltant-lo arribo a la conclusió de l’article que signava al FET fa pocs dies: ‘El govern de Tarragona necessita més mans’.

Pendent de moltes variables econòmiques, el segon tinent d’alcalde sí te clar que mantindran el capítol d’inversions i que es podrien incrementar partides destinades a fer més habitatge social. Que l’ajuntament pugui utilitzar el romanent de tresoreria de 6’2 milions d’euros (ho ha d’autoritzar l’Estat) és un element clau per veure com es pot reactivar Tarragona els propers mesos.

“Tant de bo ampliem el govern municipal perquè podrem fer les coses més de pressa”

Pel que fa als impostos, Fortuny reconeix que ajornar-los no resol el problema de molts ciutadans: “Oferim les màximes facilitats per fer un pagament fraccionat en 6 mesos a partir de juliol, però no podem eliminar els impostos i sí treballarem per rebaixar algunes taxes”.

I en qualitat de president de l’Empresa Municipal de Transports, Jordi Fortuny ha anunciat que dilluns que ve, 11 de maig, els autobusos tornaran als carrers de la ciutat “amb horaris de cap de setmana, canvis de freqüències i altres modificacions” que han de tenir en compte que seguirem en fase de desconfinament i que el servei no l’utilitzaran els alumnes dels centres educatius.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here