15.3 C
Província de Tarragona
Dimarts, abril 16, 2024

“Hem de frenar la desigualtat que vindrà”

Emília Giráldez, tècnica de serveis socials, treballant des de casa. Foto: cedida.

“Disculpa si quan em truquis comunico, és possible que estigui al telèfon fent alguna atenció. Torna-ho a intentar poc després”, s’excusa la veu dolça d’Emilia Giráldez. Fa més de vint anys que treballa com a tècnica de serveis socials, i des del 2017 ho fa a l’Ajuntament de Tarragona. Orienta, assessora, acompanya. “No sempre tenim la solució, però sempre podem ajudar per acostar-nos-hi”, explica.

Emília Giráldez, tècnica de serveis socials de l’Ajuntament de Tarragona, tracta amb persones d’extrema vulnerabilitat

A Serveis Socials gestionen necessitats. Ras i curt. “Alimentació, salut, habitatge…”, fa memòria. L’Emilia sintetitza que això va “d’abocar recursos per no deixar ningú enrere”, una tasca que, entén, entra ara en una nova dimensió. Ella forma part de l’equip de tractament per a usuaris crònics, d’extrema vulnerabilitat. “Hem notat que les famílies que ja ateníem han empitjorat molt la seva situació, que ha passat de delicada a molt complicada”, detecta.

Defineix els serveis socials com “els serveis essencials” que eviten que els més fràgils quedin a la intempèrie. L’espanta “el que ha de venir”, i l’ha sorprès la intensitat del cop. Comença a enumerar casos de famílies prèviament delicades, ara encara més vulnerables. I noves famílies “que fins ara anaven aguantant, però que de sobte s’han quedat sense cap ingrés”. No és optimista.

“Les famílies que ja ateníem han empitjorat molt la seva situació”

“Rere la crisi sanitària ve una crisi econòmica i social que durarà, i tant que durarà, on els serveis socials seran una taula de salvació imprescindible”, reflexiona, entre pauses. No recorda un sotrac sobtat com aquest. “Serem al peu del canó des del minut u, perquè el patiment ha començat i no ens esperarà”, afirma.

(…)

Aquest és un fragment de l’article que publiquem íntegrament al número 41 del FET a TARRAGONA. El testimoni de l’Emília és un dels continguts de la revista que pots trobar a: Llibreria Adserà, Llibreria La Capona i Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8).

I si vols fer-te subscriptor del FET i ajudar a consolidar un projecte de periodisme de qualitat, clica aquí i et portarem de seguida a casa l’últim número i, de regal, dos números anteriors amb reportatges sobre voluntariat i salut.

Portada del número 41 del ‘Fet a Tarragona’. Foto: David Oliete.
Toni Cabanillas
Toni Cabanillas
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here