13.3 C
Província de Tarragona
Dijous, abril 25, 2024

Comencem a repensar la Tarragona post pandèmia

L’avinguda Roma, quan la ciutat estava confinada. Foto: David Oliete

Els tres mesos de confinament estricte i de desescalada progressiva han originat inquietuds i reflexions sobre el món que ve i la ciutat del futur, algunes de les quals s’han reflectit a través del portal web del FET a TARRAGONA.

Dues de les persones que han signat articles de gran interès compartiran terrassa i diàleg aquest divendres amb subscriptors de la revista i altres persones interessades. Es tracta de Jordi Jaria, professor de dret constitucional i ambiental de la URV, i Eduardo Soler, enginyer agrònom.

És el primer acte públic que organitzem després del confinament. En col·laboració amb Limonium i en un espai natural preciós: la Casa del Guarda del Parc Ecohistòric del Pont del Diable. L’objectiu de la trobada és aprofundir en algunes de les idees ja expressades per escrit pels dos autors i obrir un debat amb els assistents.

Jordi Jaria i Eduardo Soler comparteixen idees sobre el món que ve en un acte organitzat pel ‘Fet’

El 16 d’abril, un mes després de la declaració de l’estat d’alarma, Jordi Jaria publicava un article al FET  que va tenir un gran impacte: ‘El virus som nosaltres’. Entre d’altres idees, afirmava:

“La pandèmia seria el resultat de la nostra manera de viure i de relacionar-nos amb el planeta”.

“Les respostes basades en el manteniment del món tal com el coneixíem estan abocades al fracàs”.

“Cal començar a adoptar mesures més valentes i adquirir un major compromís per modificar el nostre estil de vida”.

“Cal adoptar mesures valentes i assumir més compromís per canviar el nostre estil de vida”

Al cap d’unes setmanes, el 13 de maig, Eduardo Soler publicava un altre article al FET que també va tenir un impacte enorme entre els lectors: ‘Una proposta per la Tarragona de l’Antropocè’. Deia, entre d’altres coses:

“Som davant una oportunitat magnífica per posar en valor els actius de Tarragona”

“Sempre m’he fet sang veient com els potencials de Tarragona eren desaprofitats pel conformisme de la ciutadania i la mediocritat dels seus representants polítics”.

“Tenim de tot per adequar la ciutat a un món astorat per les dimensions de la crisi. Necessitem recursos econòmics, lideratge i innovació”.

“Som davant una ocació magnífica per transformar i posar en valor els actius de Tarragona”

La idea del FET a TARRAGONA és que aquesta sigui la primera de tot un seguit de trobades per promoure idees i accions en la ciutat post Covid-19.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here