24.5 C
Província de Tarragona
Dimecres, juliol 17, 2024

Ricomà anuncia una “forta empenta” a l’obra pública

L’alcalde Pau Ricomà, en un moment de l’entrevista. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

El primer aniversari a l’alcaldia de Tarragona ha portat un regal a Pau Ricomà i al seu govern en forma d’acord definitiu per fer-se càrrec del Palau d’Esports de l’Anella Mediterrània. Els tècnics de l’Ajuntament i la Generalitat han arribat a una entesa que permet posar punt i final a una llarga etapa de desencontres per culpa de la suma de “disbarats jurídics” que, segons Ricomà, es van realitzar en el seu moment. L’equipament, per tant, serà gestionat totalment pel consistori i a la tardor ja el podran utilitzar diferents clubs de la ciutat.

Acord per la gestió del Palau d’Esports en el primer aniversari del govern municipal

L’alcalde ha fet l’anunci aquest dilluns, en directe, al final del programa ‘Tribuna Tarragona’ de Ràdio Ciutat i FET a TARRAGONA. Amb aquest acord, Ricomà obté un segon èxit en les negocacions amb el Govern de Catalunya, després de desencallar el projecte de la Ciutat de Repòs i Vacances, que acollirà “l’alberg més gran del país” amb una filosofia de turisme sostenible i familiar. El projecte no perilla, tot i les convulsions pressupostàries post Covid-19.

La pandèmia no canvia, segons l’alcalde, el rumb de promoure un canvi a Tarragona

La pandèmia, precisament, no modifica el rumb i l’objectiu central del mandat, que és portar un canvi a Tarragona. “Combinem l’actuació urgent per atendre necessitats socials bàsiques en el curt termini amb els objectius més globals de cohesió, sostenibilitat i de posar la cultura al centre de la transformació de la ciutat”, afirma Ricomà. “El canvi es veurà, tot i que els tempos de l’administració són lents”.

“Forta empenta” a la inversió municipal. Les primeres obres, al barri del Port

Per reactivar Tarragona, a més dels ajuts directes i subvencions a hosteleria, comerç i cultura, l’alcalde anuncia obres, “una empenta forta” a la inversió pública municipal a carrers i places. Es tracta de pal·liar les xifres de l’atur i donar visibilitat al canvi promès pel govern d’Esquerra i els comuns. Fidel a la seva manera de fer discreta, Ricomà només ha revelat que el carrer Orosi, porta d’entrada venint de l’estació del tren, serà un dels primers que veurà una transformació per afavorir el pas dels vianants. Aquesta filosofia s’anirà extenent en altres àmbits de la mobilitat: ciutat 30 kms/hora a la tardor, més carrils bici i impuls a l’Illa Corsini

EN cultura, prioritat pel Centre d’Art i el pla de biblioteques

En cultura, ha avançat que les prioritats són el Centre d’Art i el pla de biblioteques (totes dues, amb repercussió a Tabacalera). En relació al Concurs de Castells, ha dit que si no es pot mantenir el format habitual, hi haurà actes alternatius dins la Biennal Castellera per refermar la capitalitat de Tarragona en aquest àmbit. I sobre les festes majors de Sant Magí i Santa Tecla, ha convidat les entitats a ser “imaginatius” perquè siguin recordades durant molt de temps.

 

A l’entrevista, Pau Ricomà ha comentat moltes altres qüestions d’actualitat de la seva gestió al capdavant del govern de  Tarragona. El programa el podeu veure a continuació. També inclou la tertúlia posterior amb els periodistes Octavi Saumell i Dídac Montoliu.

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here