13.4 C
Província de Tarragona
Dimarts, desembre 5, 2023

La influència tarragonina a la cúpula de l’ANC

Dos tarragonins són des d’aquesta setmana a la cúpula de l’Assemblea Nacional Catalana formada per quatre càrrecs orgànics. Casualitat? Lobby? Capacitat d’influència? Sigui com sigui, Patrícia Sierra com a secretària i Carles Xavier Gómez com a tresorer acompanyen la presidenta reelegida Elisenda Paluzíe i el nou vicepresident, David Fernàndez, en la nova etapa de l’entitat independentista.

Patrícia Sierra i Carles Xavier Gómez ocupen dos dels quatre càrrecs orgànics de l’entitat

Les respectives feines de Sierra i Gómez tindran poca visibilitat, però molta importància en clau interna i suposen un reconeixement a la feina abnegada dels dos tarragonins que es van fer socis de l’ANC el 2013. La Patrícia i el Carles Xavier es consideren “persones de consens i de treball en equip” i així ho han demostrat els darrers anys en la tasca realitzada en diferents comissions de l’Assemblea.

El FET convoca una trobada amb els dos tarragonins. Que representin la meitat dels càrrecs orgànics de l’ANC consideren que és una “casualitat”, però diuen sentitar-se “acreditats” per fer el treball encarregat i “estimats” pels 77 membres del secretariat nacional. Patrícia Sierra, advocada, ja havia assumit el càrrec a l’ANC el març del 2019 i ara el renova amb el 82% dels vots. Carles Xavier Gómez és el nou responsable de les finances de l’entitat, impulsat per la seva professió en l’àmbit de l’economia i amb un 74% de suports.

Els dos tarragonins apel·len a l’inici d’una nova etapa a l’Assemblea per impulsar la independència

Comença ara una nova etapa a l’Assemblea? Els dos tarragonins ho tenen clar: “Venim d’una repressió sobtada i brutal, ara ja sabem com s’han resituat els actors polítics i, per tant, el nou mandat ha de ser diferent a l’anterior perquè s’obre una altra oportunitat per avançar en l’objectiu de la independència”, descriu la Patrícia.  “Hem anat a remolc per no perjudicar els presos i exilitats. Ara hi ha ganes del nou secretariat de moure’ns i som conscients que ens atacaran perquè serem incòmodes“, afegeix el Carles Xavier.

En la línia del que predica el full de ruta de l’ANC, Sierra i Gómez són partidaris d’aplicar la independència per la via unilateral, si aquesta opció guanya amb el 50% + 1 dels vots les properes eleccions al Parlament. La recentralització de les competències durant la pandèmia demostra, segons el seu criteri, el tarannà de l’Estat, i la taula de negociació entre els governs espanyol i català consideren que és “una eina per distreure i dividir” l’independentisme.

Aposten per guanyar les eleccions amb el 50% + 1 dels vots i aplicar la via unilateral

Creuen que l’ANC no ha perdut transversalitat i de cara a l’Onze de Setembre apunten que serà més important “el missatge i el discurs” que no pas la mobilització al carrer, molt condicionada per les mesures de seguretat post covid.

Així afronten Sierra i Gómez el nou mandat de dos anys al si de l’Assemblea, una entitat clau en el procés independentista. Dos tarragonins en la cúpula de quatre persones que han de dirigir una ANC amb uns reptes majúsculs i en un context excepcional i inesperat.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here