16.3 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 15, 2024

Ballesteros hauria dimitit per Inipro sent alcalde

Josep Fèlix Ballesteros, en un moment de l’entrevista al ‘tribuna Tarragona’. Foto: Ràdio Ciutat de tarragona.

Creu que Inipro no marcarà per sempre la seva vida política ni afecta negativament el futur dels socialistes a Tarragona, però diu que hauria dimitit quan el van enviar a judici fa unes setmanes “si hagués estat alcalde”. No ho ha fet sent regidor de l’oposició perquè “els ciutadans em van votar l’any passat quan ja es coneixia el cas. I a un alcalde el vota el plenari”.

El líder socialista diu que el cas judicial no ha d’obrir la cursa per la seva successió

Josep Fèlix Ballesteros s’ha expressat així aquest dilluns davant dels micròfons del programa ‘Tribuna Tarragona’ que coproduïm Ràdio Ciutat i FET a TARRAGONA. L’exalcalde ha reconegut que el més dur d’aquest episodi és, per “raons sentimentals”, la suspensió temporal de militància al PSC. Convençut de la seva innocència, afirma que li “fa pena” que l’ajuntament s’hagi presentat al cas com a acusació particular.

Ballesteros critica els del seu partit que fan política amb “mal estil”

El nou capítol d’Inirpo, però, no suposa canvis en les tasques internes del grup municipal socialista i en cap cas, segons Ballesteros, ha de ser l’inici d’una cursa per la seva successió. Sense mencionar ningú, l’exalcalde ha tingut paraules dures per aquells que dins del seu partit “vulguin prioritzar ara el seu futur polític al de la ciutat” i actuïn amb “mal estil”. “Ens vam conjurar a no parlar del successor fins a l’equador del mandat. Hem de tractar els problemes de la gent, no les cadires i els candidats”, ha afirmat.

L’exalcalde ofereix un pacte estratègic a Ricomà per tenir una mirada llarga de la ciutat

Més enllà d’Inipro i la situació interna del PSC, Ballesteros ha mostrat al llarg de l’entrevista un to moderat amb el govern de Ricomà amb una oferta de “pla estratègic en àrees com el turisme, la indústria, la recerca, l’educació, l’hosteleria i el comerç” i que es vegin reflectits en uns pressupostos que elss socialistes estarien disposats a aprovar. “Cal gestionar el dia a dia, però també tenir una mirada llarga”.

No vol parlar de pacte de govern, però es mostra disposat a aprovar els pressupostos de 2021

Diu que és “una oferta sincera, no tàctica” perquè la previsió de cara al 2021 en matèria d’ingressos municipals “encara serà més dura” que la d’aquest any. I afegeix que no vol parlar d’una possible entrada del PSC al govern “si no es concreten abans” mesures estratègiques. De moment, seguiran donant suport a l’equip de Ricomà en aquells temes que considerin essencials per reactivar la Tarragona post pandèmia.

En aquest sentit, creu que és el moment de més inversions i no aturar projectes grans com els de Tabacalera i Savinosa: “cal buscar-hi la complicitat de les altres administracions”.

Tota l’entrevista i la posterior tertúlia amb els periodistes Sara Sans i Octavi Saumell la podeu veure aquí:

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here