27.6 C
Província de Tarragona
Dimecres, juliol 17, 2024

Una gran novetat literària i visual al ‘Fet’

Autor: Adrià Ramírez.

El FET a TARRAGONA vol celebrar a fons amb els seus lectors el 700 aniversari de l’Entrada del Braç de Santa Tecla, que es commemora l’any que ve. Tot i la incertesa provocada per l’impacte de la Covid-19, a partir d’aquest número de setembre de 2020 publicarem una secció dedicada a l’efemèride —“700 Tecles”— que mantindrem durant tot un any, fins al setembre de 2021.

La revista publica creacions inèdites d’escriptors i il·lustradors sobre Santa Tecla

A la secció hi haurà continguts periodístics, però la novetat principal la protagonitzen set escriptors i set il·lustradors de Tarragona que perfilaran les seves particulars recreacions literàries i visuals de la Festa Major. Els primers creadors apareixen a les pàgines del númer 43 de la revista: són l’escriptor Òscar Palazón i l’il·lustrador Adrià Ramírez.

El primer text el signa Òscar Palazón i l’acompanya la il·lustració d’Adrià Ramírez

Palazón signa el relat ‘La ciutat sense plànol’, basat en la Santa Tecla del període democràtic del 1979 ençà. A partir del text, Ramírez ha dibuixat la il·lustració que acompanya l’article. Escriptor i il·lustrador no es coneixien i es van trobar per primera vegada en la presentació de la revista al jardí de Casa Canals.

El relat de Palazón comença així:

A les ciutats s’hi arriba a poc a poc, d’una forma gradual. Malgrat que portis unes quantes hores deambulant-hi o gaudint-ne de l’arquitectura —malgrat que les cames i els ulls t’assegurin que ets a dins—, en realitat no hi has accedit encara. Et trobes a fora, en una contramuralla o falsa braga que tan sols existeix dins del teu cap, en un parèntesi o terra de ningú que únicament veus tu. No hauria de sorprendre’t.

El podeu llegir íntegre al número 43 del FET, a la venda a Llibreria La Capona, Llibreria Adserà i Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8).

I si et vols subscriure al FET:   fetatarragona.cat/subscripcions/

La secció ‘700 Tecles’ es publicarà fins al setembre de 2021 amb altres relats i il·lustracions

En els números posteriors del FET llegirem els relats de Montserrat Palau, Magí Sunyer, Margarida Aritzeta, Maria Roig, Tecla Martorell i Adrià Targa. Cada text literari anirà acompanyat d’una il·lustració de la qual se n’encarregaran, successivament, Alba Domingo, Alba Méndez, Núria Rubio, Sílvia Iglesias, Clarisa Starling i Pep Serra.

Així, fins al setembre de 2021.

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here