15.6 C
Província de Tarragona
Diumenge, maig 26, 2024

Cèsar Puig: la fi del malson

Cèsar Puig, aquest dimecres al programa ‘Tarragona 100×100’. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

S’ha acabat definitivament el malson. Saludo Cèsar Puig just quan ens assabentem que la fiscalia de l’Audiència Nacional no presentarà recurs contra la sentència absolutòria de fa una setmana. El veig alliberat, content. Ara sí, carpeta tancada de per vida. No pensa demanar una “reparació” pel “patiment” causat en aquests tres anys de procés judicial. “Estic cansat i no vull tres anys més de plets”, em confessa.

L’exsecretari general d’Interior celebra que la fiscalia no recorri la sentència absolutòria

Puig visita els estudis de Ràdio Ciutat de Tarragona. Entrevista al programa ‘Tarragona 100×100’ després d’uns dies frenètics d’aparicions als mitjans sota l’ombra mediàtica del major del Mossos. Igual que Josep Lluís Trapero, l’exsecretari general del departament d’Interior de la Generalitat ha passat d’acusat de rebel·lió (li demanaven 10 anys de presó) a l’absolució.

“Mentalment m’havia preparat per ingressar a presó“, afirma sense concessions. “M’ha ajudat parlar amb el conseller Forn i els altres presos polítics aquests darrers mesos, i sobretot m’ha ajudat conèixer per dins les presons perquè hi he anat per feina d’advocat: saps el que t’hi trobaràs. Però tot aquest procés de mentalització no l’he compartit amb ningú -se sincera-, la família n’estava al marge, ja ha patit massa”.

“M’havia preparat mentalment per entrar a presó perquè demanaven penes molt altes”

A l’entrevista analitza la sentència i el vot particular de la magistrada Concepción Espejel, a qui va conèixer fa anys als jutjats de Tarragona, Valls i Reus. Malgrat les discrepàncies, alaba el seu comportament: “Va conduir el judici amb absoluta professionalitat”. Creu que han tingut “sort” amb el ponent del tribunal i que la sentència “prestigia l’administració de justícia” i pot “ajudar” altres casos judicials contra l’independentisme.

Mentre es desenvolupa l’entrevista, una altra macrooperació de la Guàrdia Civil contra empresaris pel finaçament del Procés porta a la detenció d’una vintena llarga de persones i trenta escorcolls. L’operatiu coincideix amb el tercer aniversari de la destitució de Trapero, Puig i altres càrrecs del Govern en aplicació del 155, la matinada del 28 d’octubre de 2017.

Puig agraeix la mostra de suports de molts polítics i lamenta el silenci del col·legi d’advocats

Tres anys després, Puig assegura que no tornarà a la política activa. L’exdelegat del Govern a Tarragona agraeix les mostres de suport i les felicitacions rebudes en l’àmbit de la política (també de “militants del PSC i el PP i fins i tot un exsubdelegat de l’Estat”). L’única decepció, expressada abans del judici i reiterada ara que ha quedat absolt, és el silenci del Col·legi d’Advocats de Tarragona: “No té res a dir?”

 

Aquí podeu veure i escoltar l’entrevista íntegra:

https://rctgn.cat/cesar-puig-no-tornare-a-la-politica/

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here