28.6 C
Província de Tarragona
Dijous, juliol 11, 2024

Eloi Isern: el teatre, una passió de vida

Eloi Isern, a la terrassa de la torre del Pretori. Foto: David Oliete.

Eloi Isern Cazalla és un tarragoní resilient, un qualificatiu que defineix la capacitat de recuperar i mantenir l’estabilitat en situacions difícils. Només així s’entén la seva determinació per fer teatre a Tarragona lluitant contra totes les adversitats.

 

Nascut al carrer de Covadonga el 1992, l’avinguda d’Andorra i l’institut Martí i Franquès són l’escenari de la seva infància i del descobriment del teatre gràcies a Mercè Sardà i el seu mític grup d’estudiants Vis de Vanadi. “Estava convençut que volia ser xef, però la Mercè em va convèncer per fer el batxillerat d’arts escèniques i tot va canviar”, recorda. Sardà va ser també el contacte amb la Sala Trono, en la qual ell va passar d’espectador habitual a voluntari de l’organització del Festival Internacional de Teatre (FITT), l’any 2011.

 

Amb Joan Negrié com a mentor, en menys d’una dècada s’ha convertit en un dels representants més actius de la faràndula tarragonina, en què fa tots els papers de l’auca: actuar, produir, dirigir i ensenyar. Actualment és el cap de producció de la Trono i del FITT, actor del grup Tornavís Teatre, participa al Ball de Dames i Vells, dirigeix els Pastorets de la Companyia la Golfa, és un dels responsables de Vis de Vanadi i treballa amb el personal artístic de Port Aventura.

 

No és estrany, doncs, que afirmi que el teatre s’ha convertit en la seva “passió de vida”. “Em puc dedicar al que m’agrada, i a la meva ciutat, a la qual em sento molt vinculat”, diu, mentre descarta qualsevol temptació de provar sort a Barcelona o a Madrid. “Hem de posar-nos més en valor i fer productes de qualitat”, reclama.

(…)

Aquest és un fragment de l’article qu publiquem íntegrament al número 45 del FET a TARRAGONA. La revista la pots demanar a Llibreria Adserà, Llibreria La Capona i Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8).

I si et vols fer subscriptor del FET, et portarem les revistes a casa i podràs participar de les activitats culturals exclusives que estem preparant per aquesta primavera.

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’ 

 

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here