22.8 C
Província de Tarragona
Dijous, juliol 25, 2024

La vida no s’atura: néixer en temps de pandèmia

Mares i pares, subscriptors del FET, que han vist néixer les seves criatures en l’últim any. La imatge està captada al jardí de Casa Canals, en la presentació de la revista. Foto: David Oliete.

En el darrer any hem parlat com mai de virus, mascaretes, contagis, respiradors, hospitals, cures intensives… Aliens a una pandèmia mundial i a tanta mort, han continuat naixent criatures. Us convidem a conèixer l’experiència de quatre famílies subscriptores del FET que han crescut en temps de coronavirus.

Una la formen l’Ester Ibáñez i l’Adolf Quetcuti que van viure amb plenitud l’embaràs dels seus bessons: van néixer dijous 12 de març de 2020 a l’hospital Joan XXIII. La data, molts la tenim gravada al cap com el dia que va començar tot: el tancament d’escoles previ a la declaració de l’estat d’alarma i el confinament domiciliari.

Subscriptors del ‘Fet’ expliquen l’experiència de tenir criatures enmig del coronavirus

Ells, però, van viure l’arribada del Pau i el Magí aliens a tot això. “Vam ingressar el dia 11, quan tot encara era «normal», i el mateix dia del part vam poder rebre la visita dels quatre avis de les criatures”, explica l’Ester. Van estar sols en una habitació que donava a un celobert i fins que no els van donar l’alta no van ser plenament conscients de què havia passat. “Quan vam sortir de l’hospital, va ser un xoc veure-ho tot tancat, amb els carrers deserts”, rememora l’Adolf, “però la nostra màxima preocupació era com posar els petits a les cadiretes del cotxe, o com passaríem la primera nit a casa.”

L’endemà van haver de tornar a l’hospital “cagats de por!”, reconeix el pare amb un somriure. Per sort, tot va anar bé i no va caldre tornar-hi, els van fer seguiment telefònic des del CAP Muralles, i la llevadora que els havia portat l’embaràs fins i tot els va fer una visita a domicili. “El tracte ha estat excel·lent!”, asseguren.

(…)

Aquest és un fragment del primer testimoni del reportatge on també hi participen Pineda Vaquer, Jordi Suriñach, Azahara Palomares, Hèctor de la Salud i Sara Mestre. Les seves experiències les podeu llegir al número 46 del FET a TARRAGONA.

La revista la podeu trobar a Llibreria La Capona, Llibreria Adserà i Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8).

I si la voleu rebre a casa i gaudir de les activitats culturals del FET, complimenteu la subscripció d’un any: són només 30€.

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’ 

 

Portada del número 46 del FET a TARRAGONA. Foto: David Oliete.

 

Laia Poblado
Laia Poblado
Comunicadora audiovisual
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here