26.7 C
Província de Tarragona
Dimecres, juliol 10, 2024

Joan Reig: “Tarragona pot presumir de talent i creativitat”

Joan Reig, a la Via de l’Imperi, al costat del Camp de Mart, on va actuar aquest dissabte amb Els Pets. Foto: David Oliete.

Joan Reig ha tornat a pujar a l’escenari del Camp de Mart. Amb Els Pets protagonitzaven aquest dissabte un concert seguit amb entusiasme i devoció pels seus seguidors. El Joan és un dels cinc músics protagonistes d’un reportatge que analitza el panorama musical de Tarragona en un context especialment difícil a causa de la pandèmia.

Del reportatge, que publiquem íntegrament al número 47 de la revista FET a TARRAGONA, en destaquem algunes opinions del músic de Constantí. Segons ell, la ciutat  “pot presumir de talent i creativitat, sobretot de la gent jove que estan fent projectes fantàstics i a qui els falten, a vegades, finestres on exposar la seva obra”.

“S’ha d’ensenyar al públic a valorar la feina dels artistes i a pagar pels concerts”

Fa deu anys que condueix el programa “Auditori 1.2” de TAC12 conjuntament amb Jordi Cartañá, un espai televisiu “que repassa l’escena cultural més propera”, com ells especifiquen, i subratlla que “tenim cua per portar gent”. I, després d’una breu pausa, puntualitza: “Portem un grup o un artista, però parlo de música només!”.

Amb això, doncs, ell s’ha adonat que “l’oferta musical ha millorat pels grups, pel talent, pel nivell tècnic i per la creativitat fora de sèrie dels adolescents, però no ha augmentat de manera directament proporcional el públic que va als concerts”. Per això, entre riures, diu que apostaria per crear “escoles de públic”, on s’ensenyés a valorar la feina i que s’entengués el sacrifici de l’ofici del músic, perquè el que això genera és molt satisfactori: “S’ha d’ensenyar a crear l’hàbit d’anar i pagar pels concerts”, perquè en ple 2021 sembla que encara no ha quedat del tot clar això.

(…)

Aquest és un petit fragment del reportatge ‘Anhels musicals’. La revista FET a TARRAGONA la pots trobar a Llibreria Adserà, Llibreria La Capona i Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8).

I si vols donar suport al periodisme reposat i de qualitat, subscriu-te al FET per només 30€ l’any. O fes un regal a un amic o familiar:

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’

Rut Queralt
Rut Queralt
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here