17.6 C
Província de Tarragona
Diumenge, juny 23, 2024

Promoció pandèmia

Cinc dels sis alumnes protagonistes del reportatge, en una aula del campus Sescelades. Foto: David Oliete.

El sotrac que va viure la Universitat fa més d’un any ha posat sobre la taula moltes incògnites relacionades amb l’ensenyament a distància, l’aprenentatge autodidacta i el futur laboral dels joves. Sis estudiants d’entre 18 i 20 anys que han cursat primer de carrera a la URV són els protagonistes d’aquesta trobada amb el FET en què reflexionen al voltant d’un futur que veuen incert i amb inquietud.

Sis estudiants de primer curs a la URV reflexionen sobre l’impacte de la Covid-19

“Ara tot és molt diferent, o això ens imaginem, perquè no hem tingut l’oportunitat de comprovar-ho”, diu una resignada Perla Seguro per resumir la situació. Al seu costat, la Maria Mozhaeva i la Marta Fernández assenteixen per deixar clar que hi estan d’acord. Obren la porta de l’aula C-104 de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la Universitat Rovira i Virgili, encenen les llums i aixequen les persianes. No sembla pas que hi hagi entrat ningú en els darrers mesos del curs acadèmic, tot i que només és una sensació.

Tres de les alumnes protagonistes del reportatge van intervenir a l’acte de presentació de la revista, a l’Espai La Palmera. Foto: Jan Magarolas.

És dimarts al migdia i en circumstàncies normals les instal·lacions del Campus Sescelades de Sant Pere i Sant Pau, seria un bullici d’estudiants entrant i sortint, compartint els apunts i repassant l’última lliçó de l’examen. Però avui exhibeix una impressió tètrica: els passadissos resten buits i el silenci impera pertot com si esperés els estudiants vinguts d’arreu per guanyar sentit. El campus és un indret tranquil i sense moviment, potser per això la trobada del FET amb sis alumnes genera cert interès a la conserge de la facultat, en busca de novetats que trenquin la monotonia. Una imatge certament trista.

Veuen el futur amb inquietud i lamenten no haver viscut l’ambient universitari

És la primera vegada que la Perla, la Maria i la Marta trepitgen una aula de la Universitat. Estan estudiant el primer curs dels graus de Publicitat i Relacions Públiques, de Pedagogia i de Dret, respectivament, i reben totes les classes des de casa: “Les assignatures de primer són molt teòriques i les fem virtualment”. En determinades carreres, la URV aposta per mantenir la docència telemàtica sempre que la matèria ho permeti: només cal anar al campus si és per fer exàmens o impartir classes pràctiques.

En una situació semblant es troben la Blanca Piñol, de Psicologia, i el Raúl Royo, de Química. Ells, al llarg del curs, sí que han tingut l’oportunitat de visitar la Universitat però ho han fet tan sols per realitzar exàmens presencials.

(…)

Així arrenca el reportatge que publiquem íntegrament al número 47 del FET a TARRAGONA. Els alumnes i la vicerectora Maria Bonet posen veu a aquest curs universitari tan especial a causa de la pandèmia.

La revista la pots trobar a Llibreria Adserà, Llibreria La Capona i Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8).

Si et vols fer subscriptor/a del FET i donar suport al periodisme de qualitat i elaborat a foc lent, només cal clicar aquí:

fetatarragona/subscripcions

Et portarem la revista a casa amb un altre número anterior de regal. I ja podràs participar en les activitats culturals exclusives que preparem per a les pròximes setmanes.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here