Advertisement
11.1 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 8, 2023

La ciutat verda

Treballs de jardineria i manteniment al Parc La Col·lectiva. Foto: David Oliete.

L’entrada de Tarragona per la carretera de Valls és un dels punts d’ebullició de la ciutat. El trànsit constant d’entrada i sortida, els pols d’atracció de gent que suposen l’hospital Joan XXIII i el Corte Inglés, la presència dura del vell centre penitenciari… dibuixen un entorn poc plàcid. Aquest sector de l’eixample nord de la ciutat, però, amaga un racó de tranquil·litat i verdor que serveix de vàlvula d’escapament i oxigena la zona, el Parc la Col·lectiva.

Una setantena de jardiners tenen cura del manteniment dels parcs de Tarragona

Situat rere la presó, al costat de la N-240, és un dels parcs de Tarragona que passa més desapercebut, tot i que els veïns el coneixen i acostumen a utilitzar-lo. Allí, mentre algunes persones seuen als bancs, uns jardiners fan feina. “Planten arbres. A tota la ciutat, cada any, en plantem al voltant de 350.” Són paraules de Daniel Espallargues, enginyer tècnic agrícola, especialitzat en jardins, responsable de la UTE Urbaset-Aubitec-Sorigué.

Aquesta unió temporal d’empreses és la que té adjudicada la feina de manteniment de la majoria de parcs de la ciutat, ja que és un servei que l’Ajuntament externalitza des de fa anys. De totes maneres, la supervisió sí que és cosa dels tècnics municipals. “És un treball en equip, ja que sempre estem en contacte amb els responsables de la brigada”, apunta Espallargues.

La brigada municipal marca la pauta a l’empresa que gestiona el servei

El director de la brigada municipal, Marc Antillach, explica que entre ell i Joan Adserias, responsable de parcs i jardins de la brigada, marquen la pauta a la UTE: “La direcció tècnica corre a càrrec de l’Ajuntament, les ordres del dia a dia, les prioritats… Validem, també, les propostes que ells ens fan, per exemple el calendari de poda. A partir d’aquí, ells s’organitzen i, amb el personal propi, van fent la feina.”

Són al voltant de setanta els jardiners que acostuma a haver-hi, simultàniament, a les zones verdes de la ciutat, generalment en equips de dues o tres persones amb un responsable.

(…)

Així comença un ampli reportatge sobre la feina de manteniment de les zones verdes que publiquem íntegrament al número 47 del FET a TARRAGONA.

La revista la pots trobar a Llibreria Adserà, Llibreria La Capona i Quiosc El Miracle (via Augusta, 8).

Regala un any del FET

Aquest reportatge l’hem pogut elaborar gràcies al suport dels anunciants i dels subscriptors del FET. Per això, et convidem a sumar-te aquí a la comunitat de lectors de la revista. I si ja en formes part, regala una subscripció d’un any a un amic o familiar per només 30€ l’any.

Escriu a subscripcions@fetatarragona.cat indicant les dades de la persona a qui fas el regal. I de seguida, li enviarem a l’adreça indicada la revista que acaba de sortir al carrer i un número anterior.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here