11 C
Província de Tarragona
Dissabte, abril 20, 2024

Berni Àlvarez, el succesor més transversal de Ballesteros

Berni Àlvarez és regidor del PSC des del 2019. Foto: cedida.

El proper candidat socialista a l’alcaldia “ha de posar Tarragona per damunt de tot, també per damunt de les sigles del PSC; ha de tenir un perfil marcadadament tarragoní”. Ho diu l’exalcalde Josep Fèlix Ballesteros parlant del seu successor com a futur cap de llista en una entrevista al programa ‘Tarragona 100×100’ de Ràdio Ciutat de Tarragona.

Ballesteros treu pit del “planter” i la “bona matèria primera” que hi ha a can PSC per substituir-lo. Nomena i elogia Sandra Ramos, Berni Àlvarez i Rubén Viñuales, sense decantar-se, de moment, per ningú. I espera que les primàries se celebrin a la tardor perquè el futur candidat/a tingui un marge de temps d’un any i mig per preparar les eleccions del 2023.

L’entrenador de bàsquet ofereix una imatge que va més enllà de les sigles del PSC

Seria una bona opció presentar qui ha estat cap de llista d’una altra formació (Viñuales amb Ciutadans) als últims comicis?, li pregunto. “Seria un bon candidat”, respon Ballesteros, “igual que ho serien la Sandra i el meu amic Berni”. I és que cada perfil presenta punts forts i febles.

Berni Àlvarez ofereix una imatge transversal, marcadament tarragonina com vol l’exalcalde, que supera les sigles del PSC i que pot arribar a acords amb molts altres grups municipals. Tot i que és nou en política, l’entrenador del CBT s’ha afiliat fa poc al partit, s’ha implicat molt i positivament en la feina de l’Ajuntament, manté bona relació i esperit de col·laboració amb altres regidors i ofereix un discurs moderat, d’oposició responsable. En contra, juga la seva falta d’experiència política.

Rubén Viñuales, excap de llista de Ciutadans, i Sandra Ramos també poden ser candidats socialistes

Rubén Viñuales arriba de l’òrbita de Ciutadans i ja és diputat socialista. Pot ajudar a aprofitar electoralment l’esfondrament del partit taronja (si és que es presenta a les eleccions el 2023) amb un discurs més agressiu però menys transversal -que el fa allunyar-se d’altres partits per a possibles pactes- i menys progressita. És un animal polític com ho va demostrar fa sis mesos en el moment de saltar del vaixell que s’enfonsava per buscar refugi a can PSC. Però això, precisament, li pot jugar a la contra. I genera moltes més reaccions negatives que l’entrenador de bàsquet.

Sandra Ramos porta dos anys com a portaveu del grup municipal amb un discurs que ha anat guanyant en solvència, però sense despuntar. No brilla amb llum pròpia, no sembla que hagi volgut fer un pas endavant i no sembla que tingui gaires ganes de presentar batalla en unes primàries.

L’exalcalde reclama que el futur candidat poso Tarragona per damunt de tot

Qui va ser alcalde durant dotze anys (2007-2019) no es mulla, però de les seves paraules en favor d’un perfil tarragoní per damunt de les sigles socialistes es dedueix que jugaria a favor de Berni si s’arriba a un cara o creu. Aquesta és la gran decisió que ha de prendre un PSC convençut que pot guanyar el 2023 i recuperar l’alcaldia de Tarragona. Però necessitarà pactar…

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra d’aquest dilluns:

Ballesteros: “La ciutat necessita un alcalde que posi Tarragona per damunt de tot”

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here