21.4 C
Província de Tarragona
Divendres, maig 24, 2024

Xavi Puig: “El govern del canvi no es podia desgastar més”

Xavi Puig, en l’entrevista d’aquest dimecres. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

“No podíem tenir més temps el govern de la ciutat obert en canal. Esquerra lidera el govern i ens ha tocat defensar-lo quan estava en risc el seu prestigi. No és raonable mantenir durant tants mesos el debat sobre l’ampliació, ens ha suposat un desgat innecessari perquè ha tapat la bona gestió realitzada. I no hem negociat d’esquena a En Comú Podem: ho nego rotundament”.

Xavi Puig, portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona, ha defensat aquest dimecres al programa ‘Tarragona 100×100’, de Ràdio Ciutat de Tarragona,  l’acord amb Junts i la CUP: “Ha estat un acte de generositat amb dues formacions que van donar suport a la investidura, han aprovat dos pressupostos i han evitat una moció de censura. No podíem mantenir enquistades les converses”.

El portaveu d’Esquerra detalla els últims dies de negociacions amb Junts, CUP i ‘comuns’

“Sempre hem negociat de cara amb tothom”, assegura Puig, que ha detallat a l’entrevista com han anat els últims dies, des de divendres passat “quan vam veure que estava molt lluny un acord imminent” a tres bandes (ERC-Comuns i CUP). Llavors, els republicans vam dir “prou” i van decidir “exercir el caixa o faixa” perquè “el govern del canvi no podia quedar en entredit”.

El cap de setmana es van reiniciar les converses amb Junts i van arribar a un acord, de tal manera que dilluns -quan jo mateix entrevistava Carla Aguilar-Cunill a Ràdio Ciutat de Tarragona- el pacte amb l’equip de Nadal i amb les regidores cupaires era un fet. “Un govern del canvi que vol sumar”, insisteix el portaveu d’Esquerra.

“No és raonable mantenir tants mesos obert el debat sobre l’ampliació, ens ha desgastat”

Ni gir a la dreta -“algú creu que la CUP donaria suport a un govern conservador?”-, ni diferències ideològiques insalvables: “Tenim un programa de màxims, d’esquerres, potent, ambiciós i millor que l’anterior”.

En relació al cas d’Hermán Pinedo, Xavier Puig deia aquest dimecres a primera hora: “Volem que Pinedo continuï a l’equip de govern, valorem molt la seva tasca que contrasta amb la gestió de patrimoni que s’havia realitzat en etapes anteriors. El canvi és abismal”. Només dues hores després d’aquestes paraules, Pinedo feia públic un comunicat per manifestar que continua dins d’un govern amb el qual se sent “plenament identificat” i és “netament d’esquerres”.

Ara, la crisi passa clarament a En Comú Podem: perden un regidor i es queden fora del govern.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra a Xavier Puig:

Puig: “Sempre hem negociat de cara”

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here