23.7 C
Província de Tarragona
Dissabte, juliol 13, 2024

Canvi de rumb al port esportiu

Ara fa 25 anys de les instal·lacions del Reial Club Nàutic de Tarragona i el port esportiu. Foto: David Oliete.

Just ara s’han complert 25 anys de la inauguració de les instal·lacions del port esportiu de Tarragona , amb presència del rei emèrit, Joan Carles I, després d’una inversió de 1.500 milions de les desaparegudes pessetes.

Van venir els anys daurats, amb els pubs i les discos disputant fins i tot el primer lloc del podi a Salou, amb vora 12.000 persones sortint de gresca en un sol cap de setmana. A l’època, fins i tot es va atribuir la reducció dels accidents de trànsit durant les nits al fet que els joves tarragonins ja no havien d’agafar el cotxe per sortir a prendre copes i ballar.

El Club Nàutic vol reflotar les instal·lacions amb un model allunyat de l’oci nocturn

Ara, la majoria dels seixanta locals comercials estan tancats. Funcionen només alguns bars i restaurants a tocar del passeig, amb alguna incorporació recent, encara molt incipient. El cop de gràcia del port esportiu va arribar arran de la crisi del 2008, tot i que la decadència venia de lluny.

Les causes, segons expliquen al FET alguns dels qui van viure l’època esplendorosa de la nit portuària, van ser l’excés d’oferta sense cap planificació. També la pèssima gestió. Van acabar morint d’èxit.

Els antics locals d’oci nocturn estan tancats des de fa anys. Foto: David Oliete.

Quan l’arribada de clients va decaure, la qualitat dels locals va anar baixant i va acabar atraient una part de clientela problemàtica. Els aldarulls i els problemes de seguretat van fer la resta. La zona es va acabar convertint en escenari de la crònica de successos, amb baralles i fins i tot algun crim, arrossegat per la decadència.

La majoria de locals estan tancats des de fa anys, quan la zona va entrar en decadència

El 80% dels locals del port esportiu estaven ja tancats molt abans de l’esclat de la pandèmia. El Reial Club Nàutic de Tarragona, soci majoritari de la societat que té la concessió per gestionar els locals del port esportiu i el gairebé mig miler d’amarratges, vol aprofitar el final de la concessió (2024) per impulsar un ambiciós projecte de remodelació integral.

Si tot acaba encaixant, aconseguiran que el Port de Tarragona els renovi la concessió durant quinze anys més, fins al 2039. Temps per poder reflotar la zona comercial i impulsar socialment el club, viu i amb activitats, però encara molt desconegut per part de la ciutat.

Un dels objectius és desterrar l’antic model. “No hi haurà oci nocturn, res, ho tenim claríssim, no n’hi haurà”, explica amb rotunditat Andrea Mazzanti, presidenta del Club Nàutic des de fa dos anys.

(…)

Així arrenca el reportatge que publiquem íntegrament al número 48 del FET a TARRAGONA. Aquest i altres continguts de qualitat els hem pogut realitzar gràcies al suport dels 680 subscriptors de la revista.

T’hi vols sumar per només 30€ l’any?

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’

Com a alternativa, et convidem a demanar la revista a Llibreria Adserà, Llibreria La Capona i Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8).

Esteve Giralt
Esteve Giralt
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here