Advertisement Advertisement
18.9 C
Província de Tarragona
Dilluns, setembre 25, 2023

Reforç escolar i emocional amb els més petits

Les aules del nou local de la Creu Roja són espaioses i permeten fer més activitats.

Una dotzena d’infants d’entre set i dotze anys arriba de l’escola amb les motxilles encara posades i el berenar a la mà. Així que entren a l’aula s’asseuen per parelles i fan un mos abans de treure els deures de l’endemà. Fins a tres voluntàries de la Creu Roja, totes molt joves, els ajuden amb els problemes de matemàtiques i els resolen els dubtes de llengua. Es troben al nou local de la Creu Roja a la plaça dels Infants, estrenat fa tot just uns mesos.

compartim una tarda d’activitats al nou espai de creu roja a la plaça dels infants

Avui toca una nova sessió del projecte d’Èxit escolar, pensat per oferir activitats de reforç a infants de fins a dotze anys. Jéssica Parra, tècnica de la Creu Roja en l’àmbit de joventut i infància, explica que aviat obriran una nova línia d’aquest projecte dirigit a joves i adolescents, ja que la valoració amb els més petits no pot ser més positiva. “Els infants i les famílies estan encantats amb aquest nou espai, ells s’han adaptat i ho aprofiten molt perquè abans no tenien accés a les activitats”, fa Parra.

Jéssica Parra davant del nou local de la plaça dels Infants.

La classe de repàs s’anima. Hi ha qui treu els colors per dibuixar i n’hi ha que opten per jugar a cartes. Nenes i nens que tenen, en aquestes estones setmanals, una excusa per trobar-se amb els amics de fora de l’escola. Se senten a gust i entretinguts mentre els seus companys enllesteixen els deures. Al mig de la sala s’espera un estudiant de Psicologia en pràctiques, apunt per impartir la segona classe sobre la memòria. Té preparada una presentació amb què estrenaran el projector de la sala, que han instal·lat avui mateix.

L’entitat impulsa projectes d’inclusió social, emocions i reforç amb infants i adults

I és que els baixos del número 2 de la plaça dels Infants acullen, des del passat més d’abril, les noves instal·lacions de la Creu Roja. Mantenen les de l’avinguda del Principat d’Andorra, al costat de Sant Pere i Sant Pau, però ara ofereixen un nou punt d’atenció a la part baixa de la ciutat, més proper al centre. Ramon Grau, president de la institució a Tarragona, en destaca el nou ventall de possibilitats que se’ls obre: “De portes enfora la gent té un punt més proper on adreçar-se i de portes endins ens permet enfortir les activitats i el voluntariat.”

Les voluntàries ajuden els infants durant l’estona de reforç.

La d’avui és una activitat de reforç amb les criatures, que sempre venen derivades de Serveis Socials en funció de les seves particularitats, però no és l’única que la Creu Roja fa amb infants: també treballen la inclusió social i les emocions amb projectes de llarg recorregut. L’oferta arriba igualment al col·lectiu de la gent gran i les dones, que troben en el nou local un espai més accessible on reunir-se. “Molts dels usuaris no en tenen ni per pagar-se l’autobús i havien d’anar caminant fins allà dalt”, en destaca Jéssica Parra.

La proximitat del nou espai amb el centre els permet enfortir el voluntariat i les activitats

Aprofitant que els infants estan entretinguts amb l’exposició sobre la memòria, Parra ens mostra les instal·lacions del local. Hi ha tres aules que, gràcies a unes portes corredisses, es poden convertir en una de gran, a més d’una sala de reunions, dues habitacions de material i un pati interior prou gran perquè hi juguin les criatures. Els dies de primavera i estiu, quan fa més bon temps, sovint hi fan les activitats a l’aire lliure. “Fins ara treballàvem al pati de l’Escola El Serrallo, però no podíem arribar a tothom. Amb el nou local hem pogut ampliar projectes”, explica Parra. Depenen molt de la capacitat econòmica de la Creu Roja però sempre atenen tantes persones com els és possible.

Pels infants suposa una estona per distreure’s amb els amics.

Però el nou espai no els serveix només per apropar les activitats als usuaris i les famílies, sinó també per tota l’ajuda que ofereix la Creu Roja, com les targetes de menjar o de material, el voluntariat i les campanyes solidàries, ara que s’acosten dates senyalades. A l’entrada hi ha una capsa per recollir joguines noves, no sexistes i no bèl·liques, molt més fàcils de recollir ara que ho tenim prop del centre.

A l’aula de nou, els infants resten atents als consells sobre com optimitzar la seva memòria. Per ells haurà estat una tarda més ben aprofitada que si haguessin estat a casa, però pels tècnics i voluntaris de la Creu Roja, aquesta és una manera més fàcil de proporcionar i oferir l’ajuda que els dóna sentit, fins al punt que es plantegen obrir més espais als barris de Ponent: “L’objectiu és arribar a tothom“, conclou el president.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here