13.8 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

La Trono aguanta i persevera amb l’ai al cor

Joan Negrié explica des de l’escenari algunes de les novetats de la sala Trono pel 2022. Foto: Ricard Lahoz.

Hi ha neguit. I no l’amaguen. Hi ha desconcert per un canvi d’hàbits entre el públic que s’ha accentuat aquests darrers mesos. Els preocupa que la venda anticipada d’entrades no funciona i això posa en risc fins a última hora les representacions.

la sala es mostra preocupada pel canvi d’hàbits del públic teatral

La Sala Trono acaba el 2021 amb l’ai al cor. D’una banda, “satisfets” perquè han portat a Tarragona 54 companyies entre el FITT i la programació estable al carrer Armanyà. Però, d’altra banda, “neguitosos” perquè la Covid ha deixat una part del públic a casa i encara no ha tornat al teatre.

Joan Negrié, director de la Trono, tanca l’exercici amb el doble missatge de la preocupació i l’esperança. “No tenim venda anticipada i això genera molts nervis”, apunta. “Les institucions de la ciutat no han cuidat el públic teatral durant anys i ara en paguem les conseqüències”, reflexiona.

el 2022 estrenaran dues produccions pròpies

Malgrat tot, Negrié també es mostra orgullós de la feina de la sala: “Seguim dempeus i les companyies confien en nosaltres”. A més del 54 espectacles programats, cal remarcar que les tres produccions pròpies d’anys anteriors han fet 43 ‘bolos’ per tot Catalunya. “Una animalada, tenint en compte el context”, exclama Negrié.

I bona prova de la mala salut de ferro de la Trono és que al 2022 estrenaran dues noves produccions pròpies: ‘Obsolescència programada’, d’Anna Maria Ricart -“una de les millors dramaturgues del país”- amb Victòria Pagès a l’escenari; i ‘Les bones intencions’, de Marc Artigau, amb Míriam Iscla i el propi Joan Negrié com a actors principals.

el 2021 han portat 54 companyies a tarragona

Les dues produccions es representaran entre l’abril i el maig i formaran part de la programació estable del primer semestre del 2022, que es presentarà al gener. Però ja han avançat que arribaran a Tarragona un total de 18 espectacles.

Entre aquests, Negrié en destaca un: el musical ‘Una llum tímida’, la història d’amor entre dues dones en ple franquisme. Una obra d’Àfrica Alonso i producció del col·lectiu ‘La Cicatriz’, que ara es representa els dilluns al Teatre Condal de Barcelona. A Tarragona es veurà el primer cap de setmana de febrer.

Joan Estradé presenta ‘Meloncolía’ aquest cap de setmana.

De moment, aquest cap de setmana tanquen el 2021 amb el muntatge ple d’humor i absurditats ‘Meloncolía’ de l’actor Joan Estradé.

Les novetats anunciades abans de Nadal pretenen dissipar els núvols que assetgen el mapa teatral tarragoní. Què està passant amb el públic? Per què es queda a casa? Per què no es decideixen fins a última hora? No els interessa prou l’oferta? Tenen por d’anar al teatre per la pandèmia? Falla la difusió dels espectacles? Es programen massa coses en una ciutat amb un nombre d’espectadors limitat?

Molts interrogants que fan incrementar la sensació de neguit i desconcert. Però la Trono hi respon amb més oferta de qualitat a partir del gener i dues noves produccions pròpies. Són uns valents! 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here